Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 9. 12. 2013.

| Politika

"Nesporazum" u banjskom DSS-u

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Niška Banja

Izborna Skupština Opštinskog odbora u Niškoj Banji, koja je trebalo da bude održana prošle subote, otkazana je 24 sata pre početka.

Predsednik Gradskog odbora Milan Lapčević kaže da je skup otkazan zbog "greške u proceduri pripreme skupa", a da će Skupština biti održana čim se ti nedostaci otklone.

- Izvršni odbor stranke je utvrdio određene nepravilnosti. Očekujem da se to ispravi u narednih nekoliko meseci - rekao je Lapčević.

Lapčević je potvrdio da je jedan od problema bio zapravo birački spisak. Tačnije, da je u spisku bilo članova koji su se učlanili pre manje od 6 meseci, pa po Statutu stranke nemaju pravo glasa.

Ipak, predstavnici "druge struje" u banjskom DSS tvrde da je Skupština odložena jer je aktuelna "vlast" u stranci uvidela da neće imati većinu.

Funkcioner ove stranke, koji je zatražio anonimnost, tvrdi da je reč o nameri struje koju predvodi Lapčević, da po svaku cenu zadrži kontrolu nad "Banjom".

On potvrđuje da je u biračkom spisku bilo članova koji su se učlanili pre manje od 6 meseci, ali tvrdi da je lično Lapčević pre samo nekoliko dana zaključio da to nije problem.

- Ako je tako, zbog čega su pristali na takav birački spisak. Ali, čak i da prihvatimo to kao razlog za otkazivanje Skupštine, da li su je moguće da su oni za te probleme saznali samo 24 sata pre glasanja? - kaže ovaj funkcioner.

Niška Banja godinama je slovila za jedno od najjačih uporišta DSS-a u Srbiji. Dugogodišnji predsednik banjskog DSS-a Zoran Vidanović od 2004. godine je na čelu te niške opštine.

Ipak, DSS je novembra prošle godine pretrpeo jak udarac kada Vidanović sa velikim delom članstva napustio tu stranku i prešao u URS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivica

    22:20 // 11. 12. 2013.

    da da.... poslednje uporiste

  • ljubisa

    00:43 // 10. 12. 2013.

    Videnovic, preso u URS, a sta ce biti kada uhapse Dinkica i Huanitu?Da li ce tada da predje u ....?

    • bratanac

      07:42 // 12. 12. 2013.

      Onda će za bratom u SNS. Taj trafsfer se najavljivao i pre URS-a, ali izgleda da se nisu dogovorili oko "obeštećenja". Navikao ćevapdžija na đuveč politiku...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: