Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 14. 7. 2012.

| Politika

Neuspelo formiranje vlasti u Medijani

Autor:A.S. i P.B.Izvor:Južne vesti
medijana glasanje

¸¸Nebojša Krstić (URS) nije izabran za predsednika niške Opštine Medijana jer je jedna odbornica SNS odbila da glasa za njega, a protiv je bio još jedan odbornik "većine".

Pre ovoga formalno je obavljeno konstituisanje Skupštine.

Verifikovani su mandati novoizabranih odbornika, a zahvaljujući glasovima SNS, SPS, URS i DSS su izabrani predsednik, zamenik predsednika i sekretar.

Međutim, kada je na dnevni red stigao izbor novog predsednika i Opštinskog veća, nastala je pometnja.

Mila Dimitrijević SNS URS Niš Mila DimitrijevićOdbornicima je za predsednika predložen Nebojša Krstić iz URS, aktuelni zamenik direktora Kliničkog centra Niš. Međutim, pred sam početak glasanja za skupštinsku govornicu je izašla Mila Dimitrijević odbornica SNS.

Ona je, i pored toga što je predviđeno tajno glasanje, izjavila da neće podržati izbor Krstića. Dimitrijević je rekla da je pre nekoliko godina bila član G17 (URS), da se zaklela građanima i da smatra da kandidat URS ako postane predsednik neće doneti boljitak opštini, ali je potvrdila da se na nju vrši veliki pritisak.

- Bilo je pritisaka iz SNS i sinoć i jutros, ali to ne može da se uporedi sa onim od pre 3 godine, kad sam bila član G17 - izjavila je Dimitrijević.

Međutim, očekivalo se da ova koalicija ima većinu i bez Dimitrijevićeve, pošto SNS, SPS, URS i DSS ukupno imaju 15 odbornika, a 14 je potrebno za većinu.

Ipak, na sprovedenom tajnom glasanju predlog novog rukovodstva nije dobio potrebnu većinu. ZA je bilo 13 glasova i isto toliko protiv, dok je jedan bio nevažeći. To znači, u slučaju da je Dimitrijević glasala ZA ili bila udržana, da je još jedan odbornik "većine" odbio da podrži izbor predsednika i Veća.

Posle objavljivanja rezultata predsednik Skupštine je predložio pauzu od 30 minuta. medijana pregovori Rasprava ispred Opštine

Tokom pauze na Milu Dimitrijević na toj pauzi je vršen dodatni pritisak, a prema tvrdnjama očevidaca na nju je i fizički nasrnuo jedan od lidera naprednjaka u Nišu Darko Bulatović.

Ona je i pored toga novinarima rekla da ostaje pri stavu da neće menjati svoju odluku.

Sednica je nakon toga prekinuta i za sada nije poznato da li će tokom dana biti nastavljena.

Zbog cele zbrke, kako se moglo čuti među odbornicima tokom pauze, ozbiljno je dovoden u pitanje nastavak za večeras zakazane sednice Skupštine u Paliluli, gde je na dnevnom redu izbor opštinskog rukovodstva.

Podsetimo, i u Paliluli je većinu formirala koalicija SNS-SPS-URS, ali iz nepoznatih razloga na juče održanoj sednici Skupštine nije izabrano rukovodstvo


"Poništavanje volje građana"  Dušan Milisavljević Dušan Milisavljević

Predsednik Opštinskog odbora DS Medijana i odbornik ove stranke Dušan Milisavljević pred glasanje za predsednika i Opštinsko veće je sa skupštinske govornice ocenio da je formiranje većine SNS-URS-SPS ismevanje građana.

- To je poništenje volje građana sa teritorije opštine Medijana koji su glasali da ovu opštinu vodi Ćirković. Ovo nije ništa drugo do bukvalno degradiranje svih građana koji žive u ovoj opštini. Svi ste učestvovali u pregovorima i hvalili rad Ćirkovića, a onda su vas centrale iz Beograda ukočile u tome. Da li predsednik treba da bude iz stranke koja ima 3 odbornika (URS)? - rekao je Milisavljević.


Rukovodstvo Skupštine Momčilo Radojičić Momčilo Radojičić, novi predsednik Skupštine

Za predsednika Skupštine Opštine Medijana izabran je Momčilo Radojičić iz SPS. Za njegovog zamenika Zoran Stojanović iz SNS, dok je za sekretara izabran Radomir Jocić iz SNS.

Pored kandidata za predsednika Opštine Nebojše Krstića (URS), za članove Veća predloženi su Gordana Livada (URS), Nebojša Vasić (SPS), Uroš Radulović (SNS), Bojan Cvetković (SNS) i Vladimir Vojvodić (DSS).

U Skupštini Opštine Medijana najviše odbornika ima DS - 9. 6 ima SNS, a koalicija oko SPS-a 4. 3 odbornika ima URS, a po 2 DSS i LDP. Jednog odbornika imaju i Dveri.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • najteže su one borbe koje vodiš sama sa sobom

    16:37 // 25. 7. 2012.

    Borac=Mila
    Predložio je Bulatović zbog nama nevidljivih kvaliteta.

  • Insider

    00:14 // 18. 7. 2012.

    Borac, ne pricaj kad ne znas. Moj rodjeni brat je bio prisutan kad je izglasana lista, a da ni jedno ime sa liste nije procitano. Ko je nju predlozio? Niko. Neko je samo dopisao njeno ime. Zasto prva zena na listi? To stvarno ne znam.

  • Zoran Rankovic

    23:19 // 17. 7. 2012.

    То ради трактор, зар не? И то баш гласно! "Кarti za prevoz", на каже се "седиш у фотељу". Обнови градиво. Шта то беше небулоза? Знаш ли?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: