Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:32, 17. 3. 2010.

| Politika

Nevena Petrušić kandidat za visoku državnu funkciju

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Nevena Petrušić; foto: prafak.ni.ac.yu

Demokratska stranka predložiće Odboru za ustavna pitanja Skupštine Srbije dekana Pravnog fakulteta u Nišu, Nevenu Petrušić, kao kandidata za poverenika za zaštitu ravnopravnosti, izjavila je šef te poslaničke grupe, Nada Kolundžija.

Petričićeva je aktivista nekoliko nevladinih organizacija za ljudska, posebno za ženska prava, a dobitinica je OEBS-ove nagrade za posebne zasluge u borbi za ravnopravnost i ljudska prava 2009. godine.

- Verujemo da je Petrušićeva kandidat koji će na najbolji način ostvariti ono što je smisao poverenika, a to je da u punoj meri ispunjava Zakon o zabrani diskriminacije sa jedne strane i da dobije podršku nevladinog sektora i svih državnih institucija - rekla je Kolundžija.

Odbor za ustavna pitanja na sednici održanoj polovinom ferbuara nije izabrao kandidata za poverenika za zaštitu ravnopravnosti, jer je kandidat DS Milutin Đuričić povukao kandidaturu, a Goran Miletić, koga je kandidovala LDP nije dobio potrebnu većinu.

Zakon o zabrani diskriminacije ustanovio je poverenika za zaštitu ravnopravnosti kao samostalni državni organ, nezavisan u obavljanju poslova utvrđenih zakonom,a njegova nadležnost je da ukazuje na nedozvoljene oblike ponašanja i da izriče preventivne mere opomene.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan Jovanovic

    01:28 // 18. 3. 2010.

    Cestitam dekanici, zasluzila je to! Ali imam primedbe na vas tekst... ako vec govorite o izboru nekoga ko ce se boriti za ravnopravnost onda ispostujete ravnopravnost polova pa nemojte reci dekan pravnog fakulteta nego dekanica, ne kandidat nego kandidatkinja, ne rekla je sef nego rekla je sefica, ne aktivista nego aktivistkinja... :) Pozdrav i jos jednom pravi izbor!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: