Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 1. 1. 2019.

| Politika

Nezadovoljan stanjem u SNS, odbornik naprednjaka u Blacu napušta stranku

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
blace skupština
U Blacu nova previranja; Foto, ilustracija:JV, arhiva

Zbog toga što, kako tvrdi odbornik blačke Skupštine Dragan Živković, "niti Srbija, niti Blace pobeđuje", a mladi napuštaju tu opštinu, nezadovoljni Živković napušta Srpsku naprednu stranku i od narednog zasedanja Skupštine nastupaće kao samostalni odbornik.

Živković kaže da je raskol i urušavanje stranke počelo kada je pre dve godine raspušten Opštinski odbor koji je tada predvodio Zoran Jozić, a centrala je postavila za poverenika narodnog poslanika Darka Laketića, koji je, prema rečima sada već bivšeg naprednjaka Živkovića, doprineo još većem raskolu i nezadovoljstvu članova.

Ja sam domaćin čovek, poljoprivrednik iz blačkog sela Džepnica. Obrađujem preko 15 hektara zemlje, od politike nikada nisam ništa dobio, živim pošteno od svog rada i znoja. Na listi "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ dobio sam podršku građana i od 2006. godine sam odbornik – ističe Živković.

Bivši naprednjak Živković dodaje i da sve vreme od raspuštanja Opštinskog odbora SNS u Blacu, centrala stranke opstruiše novoizabrano rukovodstvo sa aktuelnim predsednikom Milanom Ćurčićem, te Živković ne prepoznaje vrednosti i ideologiju za koju se, kako kaže, zalagao i zalaže čitavog života.

Politika koja se sada vodi, niti Srbija niti Blace pobeđuje. Deca nam masovno napuštaju opštinu, a ja ne želim da učestvujem u tome i zato istupam iz Srpske napredne stranke. Blace ne sme da bude servis centrale SNS i pojedinaca, već mora da radi u korist građana, a to sada nije slučaj – dodaje Živković.

Inače, odlukom centrale SNS krajem juna 2017. godine raspušten je Opštinski odbor u Blacu, a za poverenika postavljen poslanik Darko Laketić.

Međutim po tvrdnji članova te stranke, umesto da pomogne ujedinjenju članstva, Laketić je kako kažu uspeo da napravi još veći raskol, a sukob je kulminirao krajem maja 2018. godine kada je predsednik opštine Zoran Jozić sa još 10 odbornika napustio SNS, a kao jedan od razloga su istakli unutarstranački sukob.

Nekoliko dana nakon toga, iako podržan od odborničke većine u Blacu, Jozić je ipak podneo ostavku na mesto predsednika opštine, a najnovijio odluci i promeni mišljenja predhodila je poseta člana Izvršnog odbora Zorana Milojevića Zelje, koji je volšebno “ubedio” predsednika da se povuče, a odbornike da se vrate u SNS.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Mirkovic

    13:28 // 2. 1. 2019.

    Ucini mi se na trenutak kao naslov NjuzNETa - kad ono, medjutim - STVARNO!

  • BATA

    13:01 // 2. 1. 2019.

    Verovatno bivsi radikal pa sns-ovac.Dugo mu je trebalo da shvati,ako je uopste shvatio.
    Jeste opstina na kraju Srbije i nebitna za predsednika ali ipak dobar potez i treba ga podrzati.Ipak je car go i kada to pocinje da se vidi iz opstina koje su ama bas nebitne za vlast onda je to sigurno dobar pocetak .
    Rusenje uvek pocinje u svojim redovima,prvo.

  • nisliski mohikanac

    12:29 // 2. 1. 2019.

    hrabro,samo da opet ne dodje do zavrtanja ruku,svi ce na kraju shvatiti ali dotle ce broj kipljenih I ucenjenih biti dovoljan za lazne izbore

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: