Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 11. 1. 2013.

| Politika

Nezvanični start Nove stranke

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
Nova stranka

U prepunoj sali niškog Simfonijskog orkestra večeras je održano prvo neformalno okupljanje simpatizera "Nove partije", na kome su govorili Zoran Živković i Vladimir Pavićević.

Kako je pojašnjeno na početku, nije reč o osnivačkom, već o skupu na kome se "razgovara o osnivanju stranke", koje je zakazano za mart.

Analizirajući političku situaciju, docent docent Fakulteta političkih nauka i jedan od autora Manifesta Nove stranke Vladimir Pavićević u svom uvodnom izlaganju je kritikovao, kako je rekao, velike i neprirodne političke zaokrete lidera aktuelne vlasti. Nova stranka Niš Zoran Živković

Kao primer naveo je nekada čelnike Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića koje je nazvao "aktivnim promoterima ratnih politika, jednim delom politika zločina", koji su danas ispred Srpske napredne stranke "promoteri evropske Srbije".

- U pitanju je logika kockara, koji gleda koje je to mesto na koje sada, u ovom momentu treba staviti ulog da bi se ostvario neki profit - rekao je Pavićević.

Nekadašnji gradonačelnik Niša i premijer Srbije Zoran Živković, predstavljen je kao "najaktivniji inicijator" ideje formiranja Nove stranke. Očekivano, veliki deo i njegovog izlaganja bio je posvećen kritikama na račun aktuelne, ali i prethodnih garnitura vlasti u Srbiji.

- Politika u Srbiji je mesto na vetrometini gde vas otprilike jedno 15 dana svi vole, 20 dana svi obožavaju, a onda 20 godina najveći deo mrzi - rekao je Živković.

Tokom večeri u sali nije bilo funkcionera iz aktuelne političke garniture u Nišu, a u prvim redovima bili su nekadašnji prvaci Demokratske stranke i Građanskog saveza Srbije iz perioda između 1997. i 2000. godine, u kome je Zoran Živković bio gradonačelnik - Toplica Đorđević, Milan Milosavljević, Osman Balić, Bratislav Đurić, Milan Jovanović,..

 

 

 

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maki

    02:05 // 19. 1. 2013.

    Neka vrati duvansku industriju nislijama koju je prodao ... Prevarant jedan

  • milos

    16:34 // 14. 1. 2013.

    Strasno kakve komentare objavljujete... sramota

  • milan

    08:58 // 14. 1. 2013.

    Aleksandre sram te bilo za ovakvu izjavu,niko ne zeli da Zivkovic prodje kao Djindjic ali 99.99% nislija ne zeli da cuje vise za tog prevaranta.

    • aleksandar

      13:08 // 14. 1. 2013.

      Cega da se sramim, Milane? Ko misli da govori istinu zasto bi se bojao Boga? A kazes da je prevarant? Kazi crno na belo ako je pokrao, ako ja ubio... Kazi u cemu je prevarant? A to poredjenje Milane 99%, pa Hristos je bio podrzan pred smrt od po tvom merilu 0.1%, pa ako tako navijas i meris za koga je vecina, to govori o tebi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: