Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 1. 12. 2018.

| Politika

"Niko ne zna šta podrazumeva razgraničenje sa Kosovom"

Autor:FoNetIzvor:FoNet

Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zamislio" razgraničenje sa Kosovom i šta to u praksi znači, složili su se novinari Milan Ćulibrk i Ratko Dmitrović, niko ne zna, a prognoziraju da trenutno sporazum nije moguć i da će zamrznuti konfilkt potrajati bar još nekoliko godina.

U razgovoru za serijal "Kosinus" agencije FoNet, koji se bavi "razmršavanjem kosovskog čvora", glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk i novinar Ratko Dmitrović složili su se da "niko ne zna šta je razgraničenje", jer taj pojam u konkretnoj situaciji nikada nije objašnjen. Dmitrović ističe da je nepoznato šta on u praksi znači za obe strane.

Niko od nas zapravo ne zna šta je predsednik Vučić rekao kada je pomenuo to razgraničenje, ni on sam ja mislim da nije svestan.Nnismo se razgraničili sami sa sobom šta ta reč uopšte znači - istakao je Ćulibrk.

Slažu se i da je sporazum svakako bolje rešenje od zamrznutog konflikta, ali Ćulibrk kaže da ne vidi kako do njega može da se dođe i plaši se da će on trajati bar još nekoliko godina.

Što se tiče sporazuma, ja verujem da postoji dobra volja s jedne i možda i sa druge strane, ali u datim okolnostima taj sporazum nije moguć - dodaje Dmitrović.

Dmitrović navodi da je kompromis nemoguć iz prostog razloga što Priština smatra da bi kompromis bio to da oni ne ubijaju i ne proteruju Srbe, a da Srbija njima zauzvrat da stolicu u Ujedinjenim nacijama, a način na koji bi do njega moglo da se dođe ne vidi ni Ćulibrk.

Ja stvarno ne vidim na koji način je moguće postići kompromis. Mi stalno slušamo da niko ne može da dobije sve ili da neko izgubi sve - dodaje.

Odgovore na još neka pitanja koja se tiču kosovskog problema, a koje su dali urednik NIN-a Ćulibrk i novinar Dmitrović, možete pogledati u serijalu "Kosinus" koji se prikazuje i na sajtu Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan,Niš

    14:25 // 2. 12. 2018.

    A da predsedniku možda ne treba snikers?!

  • Petronije

    14:12 // 2. 12. 2018.

    Uputno je Nemce pitati. Oni su tvorci Novog Balkana. Oni kreiraju suverenost državica. Oni se pitaju. Ostali su kibiceri politički. Neutralnost naša, dodatno nam otezava položaj. Na brisanom smo. Bićemo oduvani po svim pitanjima, ako to već nismo.

  • Meda

    02:09 // 2. 12. 2018.

    Ja sam se razgranicio sa komsijom tako sto sam mu dao da me batinama istera iz spavace sobe u kojoj sam ziveo ja, moj otac, deda, pradeda i generaije pre njih, a on je vec probio zid i zakucao vrata koja vode do te sobe.

    Sada sledi 'dogovor' koji treba da bude 'kompromis'.

    Kompromis je ono sta je jos Milosevic ponudio: "manje od nezavisnosti, vise od autonomije". Ostalo je puka otimacina

    Kipar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: