Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 23. 11. 2021.

| Politika

Niko protiv, niko uzdržan - naprednjaci sa juga jednoglasno da Vučić ostane predsednik SNS

Autor:Redakcija Izvor:Južne vesti
vučić
Ponovo glasali za Vučića; foto: Vanja Keser

U brojnim gradovima i opštinama južne Srbije održani su stranački odbori, a kod mnogih je jedina tačka dnevnog reda bila ponovni predlog da Aleksandar Vučić ostane predsednik stranke. Vučić od 2017. godine, spajajući 2 predsedničke funkcije - stranke i Srbije, izlazi iz okvira Ustava Srbije, a ukoliko ga članstvo na sednici 27. novembra podrži svojim glasovima, on će i ubuduće nastaviti to da radi. Makar do predsedničkih izbora u aprilu naredne godine.

Najveći odbor na jugu Srbije - Gradski odbor SNS u Nišu svoju sednicu je imao sinoć, a odluka je bila, kako je preneo narodni poslanik Vladica Maričić, da se Vučić ponovo kandiduje za predsednika stranke.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš i njegovih svih pet opštinskih odbora, na sednicama održanim večeras jednoglasno su doneli odluke da na predstojećoj Izbornoj skupštini SNS predlože ponovni izbor Aleksandra Vučića za predsednika naše stranke. Nišlije su zahvalne na svemu što Aleksandar Vučić čini za naš grad! - napisao je Maričić.

Slično je bilo i u Svrljigu, gde su zajedničku sednicu imali Opštinski i Mesni odbor SNS. Odluka je, naravno, bila jednoglasna, a kako pojašnjavaju Svrljižani sve su ovo pripreme za svečanu sednicu koja će biti 27. novembra.

Na Izbornoj skupštini stranke, na svečanoj sednici 27. novembra biće predstavljeno 4.000 delegata koji će odlučivati o svim funkcijama u stranci. Opštinski odbor Srpske napredne stranke Svrljig podržava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predlaže da nastavi da vodi stranku. Politika koju promoviše Aleksandar Vučić pokazala je pokretačku snagu za bolju budućnost i napredak svih građana Srbije - pišu Svrljižani.

Sednica je, inače trebalo da se održi 13. novembra, pa je u Nišu nekoliko dana pre toga već bilo krenulo prikupljanje "dobrovoljaca" po javom sektoru za put u Beograd. Na kraju, zbog epidemiološke situacije skup je odložen za 2 nedelje.


Jednoglasno i u Leskovcu i Vlasotincu

Kandidatura Vučića bila je druga tačka na sednici leskovačkih naprednjaka, a rezultati glasanja su već poznati.

Predsednik GrO Leskovac dr sci. med. Goran Cvetanović u okviru druge tačke za predsednika Srpske napredne stranke predložio gospodina Aleksandra Vučića što je okupljenih 400 članova jednoglasno usvojilo - kažu u leskovačkom SNS.

Vlasotinčani ne daju samo jednoglasnu, nego i bezrezervnu podršku svom lideru.

OO SNS Vlasotince daje bezrezervnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za napredak Srbije i bolji život njenih građana. Aleksandar Vučić i dalje može u svojoj borbi da računa na apsolutnu podršku čitavog Opštinskog odbora SNS Vlasotince - pieš u saopštenju.


Prokuplje i Vranje bez glasova protiv i uzdržanih

Članovi GO Vranje su na sednici jednoglasno doneli odluku, kako kažu, o donošenju kandidata za predsednika Srpske napredne stranke na sednici Skupštine stranke koja će se održati 27. novembra. To će biti - Aleksandar Vučić.

Sinoć su i svi stranački odbori Srpske napredne stranke u Topličkom okrugu održali svoje sednice i jednoglasno predložili Vučića za predsedničkog kandidata na predstojećoj Skupštini stranke.

Ceneći sve napore predsednika stranke i predsednika države da Toplica bude bolje mesto za život izgradnjom vitalnih infrakstrukturnih objekata bolnice, škola, privredne zone, puteva kao i bespoštednu borbu u cilju očuvanja njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta naprednjaci Toplice insistiraju na novom stranačkom mandatu Aleksandra Vučića - rekao je Darko Laketić, narodni poslanik i koordinator SNS u Topličkom okrugu.


Vučić već skoro 5 godina van Ustava Srbije

vučić Vučić je svuda; foto: Vanja KeserKoja su prava i obaveze predsednika Republike Srbije jasno je definisano Ustavom Srbije i Zakonom o predsedniku. Vučić već godinama često izlazi iz ustavnih okvira mešajući se često u posao Vlade i učestvujući u skoro svako bitno i manje bitno pitanje razvoja države.

Zato je prisutan i na otvaranju fabrika, asfaltiranju puteva, ali i u avionu sa fudbalerima Srbije, a u emisijama na režimskim televizijama najčešće govori o planovima i rezultatima o kojima bi trebalo da pričaju ministri i analitičari. Sa govornica se često razračunava sa političkim neistomišljenicima, opozicionarima i medijima, dok je nejasno da li nastupa kao predsednik naprednjaka ili države.

Ono što je najveći problem u koleraciji sa Ustavom je u Članu 115. ovog najvišeg akta koji glasi:

Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Vučić je ujedno i predsednik stranke, a iako je i sam svestan da je to u suprotnosti sa Ustavom, najavljivao je više puta da će “neko drugi preuzeti SNS”. Poslednji put je to rekao u julu prošle godine.

Važno je nekoliko stvari da kažem kao predsednik svih građana. Jer ja kao što sam i obećao… Uskoro će i organi stranke, biću samo predsednik građana, svih građana Srbije - rekao je Vučić na Pinku, a prenosi Istinomer.

Međutim, ni posle godinu i po dana nije se povukao iz SNS-a. Dok se bliži kraju predsedničkog mandata u Republici, njegove partijske kolege ga jednoglasno kandiduju za lidera stranke.

Ukoliko se to 27. novembra i potvrdi, Vučić će nastaviti da obavlja dve funkcije suprotno Ustavu Srbije. Tako će biti sigurno do aprila za kada su najavljeni i predsednički izbori.

tadic i nikolic rezultati Nikolić I Tadić; foto: seebiz.euPodsetimo, njegov partijski kolega Tomislav Nikolić je 2012. godine, ubrzo nakon štoje postao predsednik Srbije, napustio SNS i odrekao se predsedničke funkcije u stranci.

Poštovanju ove ustavne odredbe opirao se Boris Tadić i to čak 2 mandata, pa je paralelno bio predsednik Srbije i DS-a, dok je Slobodan Milošević našao solomonsko rešenje, pa je u jednom periodu “zamrzao” funkciju SPS-u.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    15:57 // 25. 11. 2021.

    Зашто га чланство оптерећује толиким обавезама ? Питају ли се да ли он може да издржи .

  • Aleksandar

    20:10 // 24. 11. 2021.

    SNS je jedna obicna ponzijeva shema gde su svi ucenjeni, od vrha do dna

  • idiotizam

    09:14 // 24. 11. 2021.

    Svetlost na kraju tunela buhahahaha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: