Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 18. 1. 2012.

| Politika

Niš: SNS u Skupštini sa 5 odbornika

Autor:M.S:Izvor:Južne vesti
sns

Upravni sud u Nišu doneo je presudu da se vrate mandati nekadašnjim odbornicima Skupštine grada Darku Bulatoviću, Nebojši Loviću, Bobanu Vučkoviću i Ani Tasić.

Ova presuda izazvala je danas veliku polemiku na sednici Skupštine čija je većina odbornika verifikovala ovu odluku što je pravno formalno jedino i mogla.

Četvoro odbornika su nekada pripadali Srpskoj radikalnoj stranci (SRS), a potom su prešli u Srpsku naprednu stranku (SNS). Ta četiri od 61 mandata u parlamentu su zadržali radikali.

SRS je nakon toga u nišku skupštinu doveo svoja četiri odbornika Profira Ranđelovića, Miroslava Pavlovića, Stanimira Đikića i Sašu Stamenkovića kojima je ovom odlukom suda prestao mandat odbornika. Sada bi jednostavnom računicom moglo da se zaključi da bi do kraja ovog saziva Srpska napredna stranka trebalo u niškom parlamentu da ima pet predstavnika naroda jer je još jedna odbornica radikala prešla u SNS.

Doktor Dragan Vukadinović, šef odborničke grupe radikala, kaže da je ovom odlukom prekršen zakon.

- Srpska radikalna stranka će poštovati odluku suda, ali moram da kažem da bi ova odluka trebalo svima da služi na čast jer se radi o očiglednoj krađi mandata. Zameramo i to što navodni odbornici nisu pozvani na ovu sednicu, a nisu im ni predati materijali. Mi smo na izborima dobili 18 mandata i očegladno da se neko bavi lopovlukom jer sada nemamo toliko - kazao je Vukadinović novinarima.

Sekretar Skupštine Ljuba Petrović pokušao je kasnije da objasni da je sve po zakonu i da se odluka suda mora poštovati.

- Odbornici kojima je sud vratio mandate nisu pozvani na sednicu jer su odbornici tek sada verifikovali vraćanje mandata tako da nismo hteli da zovemo te predstavnike pre nego što Skupština donese odluku - naveo je Petrović.

Novinarima se obratio i Mihajlo Zdravković, predsednik mandatno imunitetske komisije u Skupštini grada Niša, koji je istakao da je ovo telo potvrdilo odluku suda „jer zakonski Skupština ne može bilo koju drugu odluku da donese“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola!!!

    17:20 // 20. 4. 2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=gUnp1BHRkyM

  • Нико

    12:59 // 19. 1. 2012.

    Мандат припада одборнику када га лично он на изборима освоји. Ово је чиста превара, тј.издаја воље бирача. По овој логици се може владати вечно јер су паре у рукама владајуће већине и у овој кризи сви смо ми продане дуђе, само зависи ко за колико. Кад би народ имао право да гласа јавно, могао би и да захтева да га надаље у скупштини представља неко други, па би одборници водили рачуна како се понашају. Овако је важно лагати и обећавати док се не успе, а онда се ради како ко има интереса. Али, напредњацима ништа не вреди, и да победе, биће то пирова победа!

  • Milutin

    10:00 // 19. 1. 2012.

    Radikali ne bi trebalo da se ljutite, time necete nista dobiti, vec treba da shvatite realnost.
    Nemojte da zivite u proslosti.
    Civilizacijska tekovina je da mandat pripada pojedincu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: