Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 11. 7. 2012.

| Politika

Niš: danas potpisivanje koalicionog sporazuma

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic potpis press
Zoran Perišić, foto: InfoBiro

Za danas u 18 sati najavljeno je potpisivanje koalicionog sporazuma između SNS, SPS i URS o formiranju većine u Skupštini Grada.

Lider niških naprednjaka Zoran Perišić izjavio je da je postignut dogovor da sporazum bude potpisan u prostorijama te stranke.

- To znači da je sve ono što smo govorili protekle nedelje bilo tačno. Formirana je skupštinska većina. Sutra na sednici Skupštine Grada uradićemo sve ono što zakon predviđa. Dogovor je praktično finalizovan, ima nekih malih tehničkih detalja, koji će biti rešeni – rekao je Perišić.

Nova koalicija, najavljuje Perišić, postavila je sebi ciljeve koje nova vlast treba da postigne.

- Da Niš vratimo na mesto koje mu pripada, poboljšanje kvaliteta života svih građana. Da svima bude bolje, stvaranje uslova za bolji i strani i domaći kapital. Svi smo se složili da pokrenemo reformu sistema gradske uprave, želimo da povežemo nauku i privredu, ali i da grad Niš dobije kulturni identitet. Jedan od zadataka koju će sebi postaviti je da što ranije krene organizacija proslave 1.700. godina Milanskog edikta – bio je jasan Perišić.

Perišić ističe da grad mora da bude prepoznatljiv, da se stvori puno sadržaja, da Medijana ne bude pod peskom. Tvrđava mora da bude puna sadržaja. Niš moraju da pamte, naglašava Perišić, po Kongresnom centru, perspektivi za mlade, jer je to grad svih Nišlija, pa i novog gradonačelnika iako su mnogi, kako kaže, u to posumnjali.

- Baš sam gledao Južne vesti kada je izašlo moje imenovanje za gradonačelnika, pisalo je da sam rođen u Negotinu. To je tačno, sa tri meseca života preselili su se moji roditelji u Niš i 53 godine manje dva meseca živim u Nišu. Bilo je komentara opet jedan dođoš i slično. Imao sam ponude da odem i u Beograd i u inostranstvo, ali ja sam ostao ovde, ovo je moj grad, ja ne želim da živim u drugom gradu – naglasio je Perišić.

U kolacioni sporazum će ući, tvrdi Perišić, i potpuno zamrzavanje novih zapošljavanja u javnom sektoru.

On najavljuje i potpisivanje dodatnog koalicionog ugovora između Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije. Taj sporazum bi trebalo da bude potpisan nakon parafiranja koalicije koju će činiti SNS, SPS i URS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svalerka iz Medjurowo

    19:30 // 11. 7. 2012.

    Ova vlast nece nista novo doneti nasem gradu.Ako ne bude stranackog zaposljavanja nece ga biti samo iz redova SNS ali ovi iz URS i SPS su vec zaposlili sve njihove tako da mu sve dodje na isto.Ovaj doktor verovatno zna da nema kadrove u svojoj partiji za funkcije koje su odgovorne pa ce zato i potencirati na sporazumu o prestanku zaposljavanja,ali MALO MORGEN! Laze pa maze!

  • ;-)))

    18:30 // 11. 7. 2012.

    Dr.Zorane Perišiću, budući predsedniče gradskog veća, nebitno je gde si rođen, bitnije je posedujuš li dobre organizacione sposobnosi i imaš li kvalitetan tim pored sebe sa kojim ćeš upravljati gradom?! Imaš li većinu u gradskom veću, hoćeš li Baneta ostaviti u Direkciji?! Ostane li Bane u Direkciji, a ti nemaš većinu u gradskom veću onda sve pobrojano ide pod lepe želje.

  • mtour

    17:20 // 11. 7. 2012.

    Zamrzavanje zaposljavanja u javnom sektoru!?!

    • Snezana

      17:57 // 11. 7. 2012.

      Pa kako ce onda ljudi da se zaposle, imajuci u vidu da privatni sektor gotovo i da ne postoji juzno od BG??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: