Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 18. 4. 2016.

| Politika

Niš i pred ove izbore "ukrašen" Vučićevim likom

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
plakati-SNS-centar
Trake sa rednim brojem 1, sloganom i Vučićevom slikom duž ulice; foto: JV

Štampani baneri Srpske napredne stranke opštine Medijana sa Vučićevim likom okačeni su o bandere s obe strane kolovoza i nanizani u desetak redova vise iznad Voždove i Ulice generala Milojka Lešjanina u samom centru Niša. Dok nadležni kažu da dozvolu nisu izdali, u SNS tvrde da je imaju.

Šef Izbornog štaba SNS u Medijani i kandidat za predsednika Opštine Medijana Milan Krstić kaže da je još pre nekoliko dana dobio "rešenje" kojim se ovakvo oglašavanje dozvoljava i da će ga redakciji "Južnih vesti" dostaviti sutra.

Jeste, mi imamo rešenje, izdato nam je pre nekoliko dana, mislim - iz Uprave za planiranje i izgradnju. Nemam ga kod sebe, ono je u fascikli, ostalo je u kancelariji i nemam način da vam sada dam. Mogu da vam ga dostavim tek sutra ujutru jer trenutno nisam u Nišu - kaže Krstić.

plakat-SNS Viseći plakati iznad jedne od najprometnijih niških ulica; foto: JVNačelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović objašnjava da ova uprava uopšte ne izdaje dozvole, već da to prema proceduri mogu da čine samo nadležne opštine.

Oglašivač traži dozvolu od opštine, opština se nama obraća za saglasnost da je to površina javne namene, mi potvrđujemo na osnovu planskog dokumenta i izdaju dozvolu - kaže Mihajlović.

I načelnik Komunalne inspekcije Opštine Medijana Saša Markišić kaže da se ni ovoj inspekciji niko nije obratio za dozvolu.

Raspitao sam se, od nas je niko nije tražio. Ekipe inspektora su na terenu da provere o čemu je reč - kaže Markišić.

Dodaje da su inspektori uočili da se na isti način reklamira i Reformistička stranka na Bulevaru Nemanjića, kao i da će se se o daljim koracima u oba slučaja odlučivati nakon što se utvrde sve okolnosti. Inače, dozvole su do sada tražene i izdate samo za postavljanje štandova za promociju stranaka

Podsetimo, plakati sa Vučićevim likom su na isti način u Nišu bili okačeni i pred izbore pre dve godine, i to baš na njegov rođendan.

Tada je bilo utvrđeno da su viseći plakati bili postavljeni bez dozvole, ali nije poznato da li je iko zbog toga snosio posledice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djurdja

    22:10 // 18. 4. 2016.

    Gde god da pogledaš,Vučić ovo je kao noćna mora

  • Anastasija Markovic

    18:40 // 18. 4. 2016.

    Pa netreba valjda da se reklamiraju oni što su nam uзimali na svakim koraku i doveli зemlju do bankrota.

  • j

    18:27 // 18. 4. 2016.

    Mislim!!!???? I dok dobro plaćene službe utvrde ko , kako, zbog čega, čija je nadležnost...pojeo vuk magarca..Boli briga SNS za grad Niš i njegovu komunalnu uredjenost..bitno je da se dobije što veći deo kolača po svaku cenu..Sramota i katastrofa..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: