Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 19. 5. 2022.

| Politika

"Niš, moj grad": Grad hitno da raspiše konkurs za načelnike uprava

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
"Niš, moj grad": Grad je 10 godina u v.d. statusu; foto: S. M.

Zato što je svih 6 uprava u Nišu dobilo nove rukovodioce, koji su i dalje vršioci dužnosti, iz koalicije "Niš, moj grad" podneće odborničku inicijativu da se hitno raspiše konkurs za načelnike uprava, kao i direktore javnih preduzeća. Kako navode, Niš je već deceniju u v.d. statusu, pa ističu da to pokazuje da vlada stranačko zapošljavanje i nepoštovanje zakona.

Gradske uprave u Nišu odlukom Veća već vode novi ljudi, ali i dalje su vršioci dužnosti. Zato odbornici koalicije "Niš, moj grad" ističu da će predati odborničku inicijativu da se što pre raspiše konkurs za izbor načelnika uprava i direktora javnih preduzeća, koji su takođe u v.d. poziciji.

Tražićemo i da se ponovo otvori rasprava o Statutu Grada Niša, zbog nefunkcionalnosti gradskih uprava, jer zbog loše organizacije ne služe građanima na adekvatan način. Tražićemo i da se što pre uradi rebalans budžeta i to u delu socijalnih davanja, jer krizom su najugroženija deca i penzioneri za šta imamo konkretne mere - navode odbornici Branislav Jovanović i Miodrag Stanković.

Dodaju da je Niš punih deset godina u v.d. statusu, pa da se iz godine u godinu samo smenjuju vršioci dužnosti direktora javnih i javno komunalnih preduzeća. opozicija Odbornici kažu da će podneti inicijativu; foto: "Niš, moj grad"

Odlukom Gradskog veća, svih 6 gradskih uprava promenilo je čelne ljude što govori da one nisu funkcionalne i da se vode političkim, a ne profesionalnim interesima, kao i da su v.d. načelnici pod konstantnim pritiskom. Izbor svih direktora za vreme vlasti SNS-a u Nišu je očigledan primer stranačkog zapošljavanja i nepoštovanja zakona - kaže Stanković.

Jovanović je istakao da se u gradu ne radi ništa kapitalno, već se vlast bavi isključivo sobom, smenama, rotacijama i rehabilitacijom već izgrađenih ulica.

Podsetimo, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da će konkurs za načelnike biti uskoro raspisan, ali ne i kada. Situaciju u Upravi profesor Upravnog prava Predrag Dimitrijević je opisao kao kadrovski lavirint.

Ko je sve postavljen za nove v.d. načelnike i zamenike možete da pročitate u tekstu na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JADRANKA

    13:14 // 22. 5. 2022.

    GRAD JE GODINAMA U VD STANJU - NIKAD GORE !

  • Hitno je da se skupe pare za obolelu decu

    13:51 // 19. 5. 2022.

    Odbornička grupo, znate šta je HITNO ,1.da se skupe pare za bolesnu decu 2.da se nahrane gladni 3.da se ljudi zaposle 4 da se izgradi kanalizacija i vodovod u selima i još milion HITNIH stvari .
    Dosta cvilite za vaše Drugare iz DS koji više nisu posle 20 godina na rukovodećim mestima ne sekirajte se vi za njih slikaju se oni sa novim gradonač . Ili predsednikom Stave na face i eto njima funkcija.

  • Pera

    13:39 // 19. 5. 2022.

    Eh kada bi uleteo u jednu fotelju načelnika i dobio rešenje za stalno na 4 godine, da ne mogu da me pomere iz fotelje. Za 4 godine obezbedio bi i unučiće da ne moraju ništa da rade. To sam naučio od ovih sadašnjih i ovih bivših koji su bili već u ove fotelje!.

    • Doživotno da budeš Načelnik kakve 4godine

      15:42 // 19. 5. 2022.

      Ma šta na četri DOŽIVOTNO da budeš NAČELNIK kako kaže prof.Dimitrijević u tekstu "kadrovski lavirint" loše je u psihološkom smislu da vama podređeni postaje šef, a vi njemu podređeni. Jednom kad sedneš u funkcionersku fotelju nepuštaj ako ti slučajno ponude niže mesto nikako jer ti si AUTORITE angažuje sve drugare iz bivše stranke da zvone na sva zvona ,a i da obećaj im da ćeš se vratiti kod njih

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: