Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 12. 7. 2022.

| Politika

"Niš moj grad": Hitno sredite niško porodilište, dosta je sa obećanjima

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Porodiliste foto Aleksandar Kostic
Traže hitnu rekonstrukciju porodilišta; Ilustracija; foto: A.K.

Nakon najave početka rekonstrukcije niškog porodilišta, iz koalicije "Niš moj grad" poručili su čelnicima Grada da prestanu sa obećanjima i hitno srede porodilište, jer deca treba da budu prioritet. Apeluju da se pored toga, sagledaju i ostali problemi u gradu.

Odbornik koalicije "Niš moj grad" Branislav Jovanović, rekao je da je da se razvoj Niša zasniva isključivo na obećanjima, od kojih je jedno od poslednjih rekonstrukcija niškog porodilišta.

Jedno od obećanja čelnika na sednici gradske Skupštine je i početak rekonstrukcije niškog porodilišta koje je trenutno najružnije na jugu Srbije, kako čitamo u medijima, iako smo "Univerzitetski centar“ - navodi Jovanović.

Tražed da se u rebalansu budžeta ili kapitalne investicije za narednu godinu, pored rekonstrukcije porodilišta, sagledaju i ostali problemi koje grad ima.

Prioritet treba da budu deca, stari i komunalni problemi, a ne privid, fingiranje posla, protokolarne stvari i borba za sigurne glasove - zaključuje Jovanović.

Kao primer nerešavanja problema na vreme ističe poplave koje su zadesile pojedine delove grada i tek nakon kojih je zasedao Gradski štab za varedne situacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    08:11 // 13. 7. 2022.

    Ja sam se porodila pre 4god. I zao mi je da cujem da se nista nije promenilo. I tada je bilo uzasno, od osoblja do higijene. Ponasanje kao da smo zivotinje a i uslovi slicni ostavili su utisak na mene da ne zelim drugo dete iz razloga sto moram biti tamo par dana

  • Nina

    21:59 // 12. 7. 2022.

    Ja Sam se pre 14 Dana porodila. Mogu reci zahvaljujuci meni dete mi ostalo zivo. Rodila 4660gr dete pokusavali prirodnim putem 10h dok na kraju nisam skinula ctg i pocela da vicem na 2doktorke koje su vikale 10h kako ne saradjujem. Kako kad mi mala karlica Velika beba. 10min je delilo detetov zivot jer zelena voda usla u plod. Posteljinu nemaju da Sam 3dana bila u prljavoj.

  • Stefan

    20:30 // 12. 7. 2022.

    Ajde sto je zgrada u rangu Azovstalja, nego sto nemaju osnovne stvari, poput gaza, pidzama za trudnice, carsave za krevete, fizioloski rastvor, a za epidural necu da pricam, jedva smo uspeli da nadjemo set da kupimo. Katastrofa je stanje, uzasno. Umesto da se bebe radjaju u sterilnoj sredini, radjaju se u krvavim hodnicima sa muvama koje lete oko njih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: