Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 7. 7. 2022.

| Politika

“Niš, moj grad”: Obezbediti normalne uslove za rad u "Juri" i zamrznuti cene usluga javnih preduzeća

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
jura
Radnici "Jure" žale se da im ne uključuju klimu; foto: N1 arhiva

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se zamrznu cene usluga javnih preduzeća i da se ukine odluka o uvođenju Oka sokolovog. Traži i da se radnicima kompanije Jura obezbede normalni uslovi za rad, nakon što su se neki od njih žalili da im u hali ne uključuju klimu.

Stanković ističe da bi životni standard Nišlija nadležni trebalo da zaštite vanrednim merama jer su novonastala poskupljenja, kaže, veliki udarac na budžet građana. Smatra da je cilj porasta cena da se zaradi novac kojim će se prikriti loši rezultati i gubici javnih preduzeća.

Miodrag Stanković Stanković traži da Grad zamrzne cene usluga javnih preduzeća; foto: Koalicija "Niš, moj grad"Pre uvođenja Oka sokolovog i poskupljenja parkinga, dodaje, trebalo je rešiti problem nedovoljnog broja parking mesta, pa zahteva i da gradska vlast povuče odluku o novom sistemu kontrole i naplate parkiranja.

Odluka o poskupljenju parkinga neosnovana je jer Parking servis nema nikakve inpute osim što naplaćuje javni prostor gde se automobili parkiraju i vremena koje provode na tom mestu. Na sve to Grad Niš je uveo sistem kontrole i naplate parkiranja putem mobilnog video-nadzora Oko sokolovo - navodi Stanković.

Radnici Jure u Nišu kažu da se tamo ove godine uopšte ne uključuje klima i da jedva dišu dok rade, u mokroj odeći, u hali u kojoj ponekad bude i do 2.000 ljudi.

Neće da puste klimu. Unutra je kao u sauni. Haos je, ljudi su gola voda, majice su nam skroz mokre. Štede struju, gase i svetla kad se ide na pauzu. Pisali smo neku peticiju, ali od toga nema ništa verovatno. Ubacili smo je u sanduče za žalbe. Čak i u magacinu, gde je stalno radila klima, više ne radi - rekao je jedan radnik te fabrike za Južne vesti.

Odbornik Stanković traži da Grad Niš postavi uslov toj kompaniji da obezbedi osnovne uslove za rad zaposlenima.

Među radnicima ima i onih sa lošijim zdravljem pa postoji bojazan da nekom ne pozli, usled velike toplote u halama - napominje on.

Kaže da su radnici Jure probleme imali i tokom zime jer su pod pretnjom otkaza morali da rade i vikendom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    11:17 // 8. 7. 2022.

    Gospodin iz Doljevca još nezna šta je politika. Cene javnih usluga može da zamrzne ali neka prvo pošteno zaradi svoju platu u vodovodu, samo neznam kojom profesijom, jedino da svira. Priča isti okolo šta valja a šta ne valja ali nikako da pomene naprednjačku sektu i njene pojedince jer će istog momenta ostati bez posla. E politika neće da se jedno du.e teraju dve lađe, ili si tamo ili si ovamo.

    • Rade

      15:04 // 8. 7. 2022.

      E Jovane botu naprednjacki, to što mu je otac iz Doljevca ne znači da je čovek loš. Kad nemaš šta da kažeš onda lupaš gluposti, sve za sendvič.

  • Miroslav ilic

    21:17 // 7. 7. 2022.

    U Johnson-u je takodje katastrofa ovih dana kada su bile visoke temperature u hali je bilo 30 stepeni. Totalna nezainteresovanost menadzmenta za radnike da im se omoguce osnovnu uslovi za rad.

  • Djordje

    11:40 // 7. 7. 2022.

    Klime se ne puštaju ni u Džonson fabrici

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: