Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 5. 8. 2023.

| Politika

"Niš, moj grad": Zbog neodgovorne vlasti, Nišlije muče muku sa poplavama

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
niš moj grad
Obišli kritična područja; foto: "Niš, moj grad"

Odbornici Koalicije “Niš, moj grad” obišli su u subotu, 5. avgusta, kritična mesta u gradu koja su često poplavljena nakon obilnih kiša, zbog čega građani imaju probleme. Oni su rekli da su rešenja različita - treba konsultovati struku, nadoknaditi štetu građanima, rekonstruisati vodovodni sistem i završiti izgradnju kolektorske mreže.

taksi Zetska Zetska jedan od problema; foto: Vanja Keser Član predsedništva Koalicije Svlavoljub Savić, istakao je da su veliki problemi podvožnjak u Zetskoj ulici, Igmanska i Mokranjčeva ulica i pozvao Opštinu Palilula da reši problem koji njeni stanovnici imaju nakon obilnih padavina.

Učestale poplave kuća u Igmanskoj i Mokranjčevoj prave građanima ogromnu štetu, dok nemogućnost prolaza ispod podvožnjaka u Zetskoj saobraćaj usmerava na druge saobraćajnice. Pozivamo čelnike da konačno reše problem poplava koji imaju Palilulci nakon obilnih padavina i tražimo odgovornost svih ucesnika u projektu izgradnje Južnog i Čairskog kolektora - rekao je Savić.

Odbornik Miodrag Stanković rekao je da nadležni treba da konsultuju struku jer, kako kaže, postoje tehnička rešenja za svaku kritičnu tačku, kao i da novčano nadoknade štetu građanima zbog poplava.

Rešenja su razlicita. Za Zetsku ulicu ispod mosta je rešenje prepumpavanje viška iz Južnog kolektora u Čairski. Kružni kod Delte ima samo jedan slivnik, znači treba više slivnika. Zatim Romanijska, Vrbaska, početak Sremske, Knjazevačka ulica imaju drugačija tehnička rešenja. Sve ovo treba Grad da finansira kroz rekonstrukciju sistema jer je Grad vlasnik mreže - istakao je Stanković.

niš moj grad Odbornici predložili i rešenja; foto: S. V. Kako on kaže, najveći problem je dozvoljena gradnja u pojedinim delovima grada gde je opterećenje mreže veliko i da zato Grad treba da donese strategiju odvodnjavanja otpadnih i atmosfeskih voda i da se odmah krene sa rekonstrukcijom sistema.

Branislav Jovanović osvrnuo se na problem u blizini Palilulske rampre gde su, kako kaže, izostale kapitane investicije.

Nakon 10 godina praznih obećanja, bio je pokušaj Gradske vlasti da problem poplava na teritoriji Opštine Palilula reši, izgrađen je deo Južnog kolektora od Palilulske rampe do ustanove Mara i urađen je Čairski kolektor, od Sestre Baković do trotoara kod Medicinske škole. Dato je preko 50 miliona dinara iz budžeta Grada za izgradnju ta dva kolektora i situacija ne samo da nije rešena, već je još i gora - rekao je Jovanović.

Dodao je da Gradska opština Palilula ne treba da ulaže u grebane asfalte i rešavanje “perifernih stvari” od kojih građani nemaju koristi, već je suština ulaganje u kapitalne investicije, a jedna od njih je, kako Jovanović smatra, završetak izgradnje Južnog kolektora koji bi trajno rešio problem poplava na Paliluli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija 1

    21:39 // 6. 8. 2023.

    Niko neželi da sasluša Zetska se rešava lako ali onda nemogu da se ugrade u projekte za recenziju
    Ovakvim ponašanjem su uvek na TV i oni nešto rešavaju ?
    Kolektor D. TUCOVIĆA je projektovan za fekalnu a ne i atmosfersku ODGOVORNI TREBA ODGOVARAJU I VRATE PARE !!!

  • 1234567890

    19:40 // 6. 8. 2023.

    Ne nerite si brigu ... ima koj' će vi na'rani... sas sendviči ili s' onoj ... al' će si budete siti! Nije kakó vuk/č/ nego kako ovce !

  • Dragan Lomot

    10:59 // 6. 8. 2023.

    Najveca selendra u Srbiji.Po bahatom ponasanju ljudi,po uredjenosti grada,po odsustvu televizije,koju ovoliki grad nema kao javni servis vec placamo predplate da bi slusali i gledali gde u BG nema vode i struje,zbog katastrofalnog gradskog saobracaja,gde na pojedinim linijama voze kad hoce bez pardona,zbog katastrofalnih ulica prepunih rupa,zbog komaraca od kojih se na spava.Uzas u svakom pogledu.

    • Nenad Nis

      21:59 // 6. 8. 2023.

      Ti se odseli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: