Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 16. 10. 2021.

| Politika

"Niš moj grad" traži da se na sednici Skupštine raspravlja i o tome kako su dodeljeni stanovi u Majakovskog

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
stanovi 1
Traže da na dnevnom redu budu i "socijalni stanovi"; foto: M. M. K.

Formiranje anketnog odbora povodom dodele stanova u Majakovskog, izveštaj o izvršenim radovima na uređenju Trga Kralja Milana i rekonstrukciji Tvrđavskog mosta, kao i izveštaj o radu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj - stvari su o kojima treba da se raspravlja na narednoj sednici Skupštine Grada Niš, smatraju iz odborničke grupa "Niš moj grad". Zato su nadležnima podneli zahtev da se ove tačke uvrste u dnevni red sednice zakazane za 20. oktobar.

16. sednica Skupštine Grada Niša zakazana je za 20. oktobar, a na spisku se trenutno nalazi 21 tačka dnevnog reda. Međutim, odbornička grupa "Niš moj grad" je podnela zahtev predsedniku Skupštine za dopunu.

Prva tačka koju navode u zahtevu je Formiranje anketnog odbora povodom dodele stanova u Majakovskog, takozvanih socijalnih stanova. Razlog je, kako navode, što se na spisku za kupovinu tih stanova nalazi širok krug ljudi zaposlenih u javnim preduzećima, političari, kao i funkcioneri.

Tražimo dopunu dnevnog reda 16. sednice Skupštine Grada Niša gde ćemo otvoriti pitanja ko je na spisku, ko je pravio spisak, pod kojim uslovima, kolika je cena kvadratnog metra, jer zašto bi poreski obaveznici finansirali izgradnju stana Nišlijama koji imaju dobra primanja i na budžetu su Grada - navode iz odborničke grupe.

Smatraju i da je konkurs trebalo da bude namenjen isključivo socijalnim grupama kako je i javnost obaveštena, pa da bi trebalo da bude poništen i raspisan novi namenjen najugroženijima u Nišu. odbornici Podneli zahtev predsedniku Skupštine; foto: "Niš moj grad"

Na dnevnom redu zahtevaju i da se dostavi izveštaj odbornicima Skupštine Grada o izvršenim radovima na uređenju Trga Kralja Milana sa parkom preko puta Gradske kuće i izveštaj o rekonstrukciji Tvrđavskog mosta. U obrazloženju navode uznemirenost javnosti zbog dužine trajanja radova.

Smatramo da je Skupština Grada Niša prava adresa gde čelnici Grada treba da podnesu taj izveštaj zbog mnogih nedoumica koje su vezane za raspisane tendere za ove radove, sposobnost samih firmi, koje su dobile poslove, da kvalitetno izvedu radove, cenu koštanja svih tih radova. Izveštaj treba da sadrži i mišljenje nadzornih organa koji su se menjali na ovim objektima i po čijem nalogu i zašto su oni promenjeni - navode.

Traže i godišnji izveštaj o radu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, jer se radi, kako navode, o gradskoj instituciji koja je od presudnog značaja za funkcionisanje i razvoj grada, a sa posebnim osvrtom na korišćenje sredstava iz budžeta Grada Niša kao i oročen plan poslovanja za narednu godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rista

    09:08 // 18. 10. 2021.

    Tri topla zeca. Kopija Sapica, Nicica i Obradovica.Zlo koje je dovelo dovde.Secamo se G17, saradnika iz EPS, i harmonikasa.Na rezervmoj klupi cekaju.

  • Dosta je

    07:45 // 18. 10. 2021.

    Doci ce dan kada ce morati da doplate cenu do trzisne,da za sve vreme plate kiriju plus da krivicno odgovaraju.Zivi bili pa videli.

  • Komsija ljigavstina

    15:29 // 17. 10. 2021.

    Ima opozicijonih stramska Lutovac, Djilas i Jeremic koji ozbiljno rade.A ne ovi sa sumnjivim obrazovanjem.Imaju karak. osobinu za prevaru i manipula.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: