Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 10. 11. 2021.

| Politika

Niš nije dobio novac na konkursu za solarne panele, iz SSP-a tvrde da nadležni nisu ni popunili formulare

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
solarni paneli
Iz SSP-a kažu da je ovo još jedan od dokaza, katrastrofalnog rada gradonačelnice Sotirovske i njenog tima i odnosa prema građanima Niša; foto: flickr.com/marufish

Da je rukovodstvo Grada Niša građanima uskratilo pogodnosti koje pružaju obnovljivi izvori energije i da su ispustili još jedan način da pokušaju da smanje zagađenost, tvrde u Stranci slobode i pravde. Dodaju i da je to još jedan dokaz katastrofalnog rada gradonačelnice Niša i njenog tima.

Zašto Grad Niš nije na spisku sa još 33 lokalne samouprave čiji će stanovnici dobiti subvencije za solarne panele, pitaju iz SSP-a.

Osim što je rukovodstvo grada Niša uskratilo mogućnost svojim građanima da koriste benefite obnovljivih izvora energije, odgovorno se ponašaju prema zaštiti životne sredine i daju doprinos smanjenju zagađenja vazduha, po kome je Niš trenutno među vodećim gradovima u Srbiji, oni su ili zaboravili ili nisu ni znali da naš grad ima odličan potencijal za proizovodnju solarne energije – navode u saopštenju.

U SSP-u dodaju i da nema nijednog razloga da Niš koji ima ogroman broj sunčanih dana ne pošalje konkursnu dokumentaciju na ovaj poziv i na taj način pomogne svojim građanima da postave solarne panele na svojim kućama.

Ovo još jedan od dokaza, katrastrofalnog rada gradonačelnice Sotirovske i njenog tima i odnosa prema građanima Niša. Neodgovornost, nemarnost ili neznanje, ne znamo kako drugačije da protumačimo činjenicu da nisu popunili formulare samo zato što nije u njihovu ličnu korist - piše u saopštenju.

Podsetimo, 37 gradova i opština će dobiti subvencije Ministarstva energetike za sporovođenje programa ugradnje solarnih panela, a građani koji žele da modernizuju svoj energetski sistem platiće polovinu investicije.

Sa juga će tu mogućnost imati stanovnici Bosilegrada, Vranja, Vladičinog Hana, Aleksinca i Sokobanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Simke

    17:13 // 27. 11. 2021.

    Očekivati od guske, Davidovićke i sokobanjke da konkurišu za nešto, a da pri tom ne uzmu debele pare je kao očekivati da Radnički pobedi Zvezdu ili Partizana u sred Beograda sa 9:0.

  • OPŠTINAR

    09:29 // 12. 11. 2021.

    U Nišu su opštunski pacovi veoma učeni. Jedini su u republici koji privatne kuće deklarišu za tržišnu prodaju te za iste naplaćiju legalizaciju po 250000, 00 din. JEDINI TO RADE NA NIVOU SRBOJE!!! Zato nema i subvencija za kolektore!!! Tako je to kada opanak uđe u cipelu. JEDINI U SRBIJI MALO-UMNIJI!!!

  • vladanis

    07:09 // 11. 11. 2021.

    A onda bi gradjani pohrlili za tim subvencijama kao što su i za one za zamenu kotlova,pa su morali opet da obnove konkurs jer ih se javilo samo stotinak.Nišlije su baš zainteresovane za obnovljive izvore!!!!!

    • Aleksa

      22:28 // 11. 11. 2021.

      Gde se država meša nismo zainteresovani..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: