Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 6. 12. 2017.

| Politika

Niška Narodna stranka: Vlast nasiljem guši nezavisne i istraživačke medije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Narodna stranka logo
Zašto se nasilnici oslobađaju?; Foto: FB Narodna stranka

Nekažnjavanje onih koji prete, ali i fizički se obračunavaju sa novinarima, kao što je to bio slučaj sa onima koji su oslobođeni, nakon što su pretili glavnom i odgovornom uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću, kako kažu u niškom odboru Narodne stranke, dovodi do “ohrabrivanja zlostavljanja” i gušenja nezavisnih medija.

Najnoviji primeri ovakve prakse, kako kažu u Narodnoj stranci, su odbacivanje prijave protiv onih koji su na inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića fizički napali novinare, ali i odluka Vrhovnog kasacionog suda da na zahtev Republičkog javnog tužilaštva da oslobodi krivice one koje su pretili Blagojeviću.

Narodna stranka upozorava da ovakvo, neskriveno amnestiranje nasilnika od krivice predstavlja direktno ohrabrenje zlostavljanja i nasilja koje nenarodna vlast sprovodi nad sopstvenim građanima. Zastrašivanje građana, novinara, policije, pa čak i sudija, vrlo brzo eskalira u akte čistog terora - navode u ovoj stranci.

Posledica toga su, dodaju, mafijaški obračuni, praćeni paljenjem automobila, kakvima smo ovih nedelja svedoci na niškim ulicama.

Nekažnjavanje onih koji primenom pretnji i fizičke sile ometaju malobrojne preostale pripadnike nezavisnog i istraživačkog novinarstva u Srbiji Narodna stranka smatra očajničkim pokušajem uzdrmanog totalitarnog režima da uguši slobodnu reč i misao u našoj zemlji, jer režim zasnovan na lažima nema većeg protivnika od istine - ocenjuju u Narodnoj stranci.

Oni dodaju da je nekažnjeno nasilje prema novinarima samo “prvi korak ka nasilju totalitarne države prema svim svojim građanima”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uroš

    13:49 // 13. 12. 2017.

    Narodna stranka je okupila veliki broj kvalitetnih, afirmisanih i neukaljanih ljudi u Nišu, od kojih se mnogi nikad nisu ni bavili politikom. Radi se o pravoj opoziciji. Samo napred i strpljivo do pobede! Podrška za Narodnu i Južne vesti.

  • MCG

    18:34 // 6. 12. 2017.

    Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještom! Podrška nezavisnim novinarima!

  • Darko

    11:44 // 6. 12. 2017.

    Stepen demokraticnosti jedne zemlje se meri odnosom vlasti prema novinarima. Kako se kod nas novinari biju, preti im se i zlostavljaju od strane vlasti, jasno je svima na kom stepenu razvoja demokratije smo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: