Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 26. 12. 2018.

| Politika

Niška Skupština: Opozicija "Vučiću, ti li si?", vlast odgovara sa "Da, tu je"

Autor:A. S, S. M.Izvor:Južne vesti
nonic-i-parole-foto-S.-M
Nonić ukazao na skretanje sa teme; foto: S. M.

Diskutujući o Planu razvoja Grada Niša za narednu godinu i odbornici vlasti i opozicije govorili su stvarima i projektima koji su (ne)realizovani ili loše urađeni u prošlosti, a odbornik “Niške inicijative” Srđan Nonić podigao je plakat na kojem piše “Vučiću, ti li si?”. Na to mu je odgovorio odbornik SNS Boban Džunić rekavši da je Vučić tu, jer je puno uradio za Niš.

Nonić je podigao plakat u vreme izlaganja novopečenog odbornika SNS, a doskora JS - Nikole Ilića, koji je pokazivao fotografije iz prošlosti o poplavljenoj hali “Čair” i Zetskoj ulici, kritikujući bivšu vlast čiji deo je bio sada odbornik opozicije Branislav Jovanović, koji je pre njega podsećao na uspehe iz tog perioda.

nonic-i-parole3-foto-S.-M Ilić i fotografije iz prošlosti; foto: S. M.Ilić je čitao i novinske naslove iz perioda vlasti koalicije DS-SPS-URS u Nišu, pa je u svom izlaganju svesno ili nesvesno, pohvalio i Južne vesti, citirajući naslov o čuvenom brvnu u Donjem Vlasu, rekavši da su kritikovali loše poteze i tadašnje vlasti, kao što čine i sada. To je inače bila česta, a neutemeljena zamerka vladajuće većine na rad ovog medija.

Vi ste 16 godina bili na vlasti. 16 godina i niste uradili ništa. Niška gazela, da se plovi do Čaira - govorio je Ilić sadašnjoj opoziciji.

Dok je on govorio, Nonić je podigao pomenuti natpis, kako je rekao, pokušavajući da ukaže na to da je odbornik skrenuo s teme.

Skrenuo si s teme - vikao je Nonić.

Sa govornice mu je Ilić odgovorio da mu je čast što je Nonić podigao takav natpis.

Predsednik Skupštine Rade Rajković je odborniku “Niške inicijative” upisao opomenu, a po povredi Poslovnika javio se odbornik SNS Boban Džunić, koji je ukazao da je povređeno dostojanstvo parlamenta.

Ipak, kako je naglasio, pitanje “Vučiću, ti li si?” nije uvreda za Skupštinu.

Da, Vučiću, tu si! Ti si pomogao Nišlijama. I pomažeš i dalje. To nije uvreda za Skupštinu, već ponos. Da, tu si - rekao je Džunić.

nonic-i-parole2-foto-S.-M Nove parole; foto: S. M.Uz zahteve da se odbornici vrate dnevnom redu, sednica je nastavljena, a Nonić je pripremio i nove parole - “Tema” i “Bla, bla”.

Podsetimo, jedna og glavnih tačaka današnje sednice niške Skupštine je i Plan razvoja grada, a odbornici opozicije su juče uputili zahtev predsedniku Rajkoviću da ih, kako kažu, zaštiti od torture, jer gradonačelnik Niša Darko Bulatović za skupštinskom govornicom troši 70% vremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    07:21 // 27. 12. 2018.

    Pa zar gospodin Dzunic ne svira klavir u Kpz-u?

    • Posmatrac

      18:02 // 27. 12. 2018.

      Ocigedno da ne! Bio je toliko dobar, da su ga prebacili iz KP doma u Skupstinu grada- da svojim inteligentnim sviranjem na klaviru animira prisutne u skupstini...... o tempora, o mores!

  • Posmatrac

    19:55 // 26. 12. 2018.

    Zasto je Dzunic na slobodi, pa jos i opet sedi u Skupstini Grada!??! Mi nismo normalna ni drzava ni narod kad je to moguce, te bolje ni ne zasluzujemo.

    • Joca

      23:35 // 26. 12. 2018.

      Istomisljenici smo . Samo trebas dodati : Gusku, Baneta, Mileta i sve iz SNSa.

  • пензионер МАРК

    17:38 // 26. 12. 2018.

    Ма шта има Г-дин Џунић да се јавља. Да има обрз не би се ни појављивао у јавност, а и да је партија којој припада "права" одавно би га искључила из својих "редова".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: