Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 25. 9. 2018.

| Politika

Niška Skupština pauzira jer se čekaju važne tačke, opozicija negoduje

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
skupština
Odbornici ponovo "na pauzi", opozicija pita "gde je sada zapelo"; foto: JV

Već mesec i po dana niški parlamentarci ne idu "na posao", a dok opozicija pita "gde je sada zapelo" i traži da se prestane sa "beskonačnim odlaganjem" sednica, predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković kaže da sednica još nije zakazana jer se "čekaju neke važne odluke Gradskog veća koje treba da uvrste u dnevni red" i očekuje da će se odbornici vratiti u klupe sledeće nedelje.

Poslednja sednica niške Skupštine održana je još 10. avgusta, u međuvremenu je jedna odložena zbog TV prenosa, a iako je sezona godišnjih odmora prošla, odbornici i dalje odmaraju. Odbornici "Niške inicijative" su već negodovali zbog "beskonačnog odlaganja" sednice, a sada im se priključio i opozicionar Branislav Jovanović iz grupe "Niš moj grad" koji pita vlast "gde je zapelo".

Jovanović smatra da se umesto na sednici niške Skupštine, važne odluke za građane donose se na višim nivoima i pita zašto se skoro mesec dana otkako je otkazana, sednica još ne zakazuje.

Nekada ste kao razloge navodili krečenje sale, proslavu gradske slave, poslednji razlog za neodržavanje sednice Skupštine Grada bio je TV prenos. Gradonačelniče, oglasite se, ako su vam zarasle "rane junačke", dobijene na Kosovu, čiji uzrok još niste objasnili građanima Niša, ili ćutite jer ne možete opet da se dogovorite oko podele direktorskih "kolača“ - navodi Jovanović.

Ističe i da odlaganje i neodržavanje sednica gradskog parlamenta postala praksa u Nišu, kome je nedavno “pretila” prinudna uprava zbog održavanja "aerodromske sednice" u poslednji čas.

Predsednik Skupštine Rade Rajković tvrdi da nema nikakvih problema oko zakazivanja i održavanja sednice, kao i da je razlog što ona ni skoro mesec dana od odlaganja nije održana, jer se čekaju još neke važne odluke Gradskog veća.

Samo se bukvalno čekalo da još neke tačke dnevnog reda stignu koje su bitne. Možda i rebalans budžeta ako stigne dotle, a u narednih nekoliko dana ćemo sigurno da znamo, do četvrtka, petka i onda ćemo definitivno da zakažemo - najavljuje Rajković.

Sastanak šefova odborničkih grupa bi trebalo da se održi do kraja ove nedelje, dodaje Rajković, a očekuje da će sednica biti održana naredne nedelje i da će odbornici tada iskoristiti ceo dan za diskusiju.

Podsetimo, prema ranije najavljenom dnevnom redu, na sednici bi odbornici trebalo da diskutuju o izmenama Statuta grada, konkursu za izbor direktora niških preduzeća i Strategiji za bezbednost saobraćaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma Tošić

    06:04 // 28. 9. 2018.

    Da li neko zna adresu prostorija Rajkovićeve stranke ili parking mesto kombija?

  • Aleksandar Milić

    12:13 // 26. 9. 2018.

    Aerodrom vam nećemo zaboraviti dok ste živi! Upamtite to dobro!

  • Tivat

    05:31 // 26. 9. 2018.

    Rajkovicu,zar mislis da su svi ljudu u Nisu sisali vesla?
    To sto nas pravis glupe je dokaz da si se zaboravio.Samo bahato!Mnogo lepa vlast,a?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: