Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 20. 6. 2023.

| Politika

Niška Skupština u četvrtak: Povećava se broj zaposlenih u upravama i rešava se sudbina matejevačkog Belog vrha

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Skupština Niš
Na dnevnom redu 15 tačaka; ilustracija; foto: JV / Jelena Mišić

Umesto 622, u gradskim upravama i Kabinetu gradonačelnice broj zaposlenih biće 879, ako taj predlog usvoje odbornici niške Skupštine na sednici zakazanoj za četvrtak, 22. jun. Na dnevnom redu je i izmena rešenja o zabrani korišćenja pašnjaka meštanima Jasenovika i Gornjeg Matejevca, kao i izmene koje se tiču bašta i tendi na javnim površinama.

Odbornici će na 32. sednici raspravljati o ukupno 15 tačaka, a jedna od njih odnosi se na izmene kadrovskog plana, koje podrazumevaju da se broj zaposlenih u upravama i Kabinetu gradonačelnice Dragane Sotirovski poveća za 257.

Ako odbornici taj predlog usvoje, na određeno i neodređeno vreme u Upravi za organe grada i građanska stanja radiće 191 službenik, u Upravi za finansije 95, u Upravi za građevinarstvo 85, u Upravi za komunalne delatnosti 165, u Upravi za društvene delatnosti 115, a u Upravi za imovinu 183 službenika.

U Kabinetu gradonačelnice radilo bi 16 umesto sedmoro ljudi, svi na određeno vreme, a povećao bi se i broj pripravnika u upravama i bilo bi ih 15 umesto jednog.

Kao razlog za povećanje broja zaposlenih, u obrazloženju je naveden predlog Odluke i izmenama i dopunama Odluke o organizaciji gradskih uprava u Nišu, što je zasebna tačka dnevnog reda.

Pod tačkom 7 je izmena ranije donetog rešenja o prestanku prava korišćenja pašnjaka na Belom vrhu u Jasenoviku i Gornjem Matejevcu. Da će na 32. sednici o tome biti reči, predsednik Skupštine Boban Džunić obećao je na sastanku 8. juna meštanima koji su protestovali i ispred Gradske kuće i same Skupštine.

Ako odbornici usvoje 13. tačku, u Savetu festivala Teatar na raskršću biće gradonačelnica Dragana Sotirovski, direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović, Duško Ljuština, Miroslav Radonjić, Miloš Latinović, Dejan Lilić i Vasilika Bumbarova, a njihov mandat trajaće četiri godine.

Na osnovu referenci u radu, interesovanja i iskustva u praćenju određenje oblasti, predloženi su kandidati u skladu sa Odlukom o manifestacijama i programima u oblasti kulture od značaja za Grad - piše u rešenju.

Izmene Rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije takođe će biti pred odbornicima, a predlog je da novi članovi budu v. d. direktora Zavoda za urgentnu medicinu Snežana Radivojević, v. d. direktora Veterinarskog specijalističkog instituta Miloš Arsić i v. d. direktora JKP Naissus Tamara Milić.

Raspravljaće se i o povećanju naknade za korišćenje javnih površina, što se odnosi na bašte kafića, a posebna tačka odnosi se na izmene koje se tiču tendi, načina projektovanja i odabira elemenata bašte, kao i zahteva i odobrenja za njihovo postavljanje.

Na dnevnom redu je i dopuna odluke o reprogramu duga Niške televizije, gde je predlagač odbornička grupa “Aleksandar Vučić - za našu decu”.

Odbornici će raspravljati i o izmenama Odluke o budžetu za 2023. godinu, ali i o predlogu Odluke o završnom računu budžeta Niša za prošlu godinu.

Usvajanje strategije upravljanja rizicima za ovu i narednu godinu, izmene i dopune Plana generalne regulacije područja Opštine Pantelej - treća faza, predlog Plana detaljne regulacije lokaliteta Lalinske pojate, davanje saglasnosti na izmene programa poslovanja JP Nišstan za 2023 - takođe će biti na dnevnom redu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sjovica

    17:34 // 21. 6. 2023.

    Sme li neko da buda zaposlen ako nije clan SNSa.

    • S.Nikolić

      06:53 // 22. 6. 2023.

      Naravno da sme, ali ujedno da potpiše pristupnicu sekti zvanoj SnS

  • Nišlija 1

    08:51 // 21. 6. 2023.

    Otvoriše i kancelariju za brze odgovore i tu su 20
    A ništa ne rade poslah mejlove i niko ne odgovara, neznam šta je razog ili neznaju da koriste kompijutere !!!

  • Sone V

    08:36 // 21. 6. 2023.

    Baste i tende
    Pa stvarni ste neverovatni
    Mi narod nismo glupi i slepi kod ociju
    Pamtimo svaku bastu kafica koja je prvo krenula sa jednim stolom ispred , pa dva, tri i tako u nedogled do izgradnje velike baste koja je ogradjena i navodno legalizovana
    U parku na Bulevaru je takvih milion primera, a inspekcija i opstinari na korak od toga i svi se prave blesavi
    Pojedini napravise imperije od to

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: