Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 27. 6. 2018.

| Politika

Niška inicijativa o 700 dana Bulatovićeve vlasti: Vrhunsko poslušništvo

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
srđan nonić
Najavljuju i krivične prijave; Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, hapšenje gradskog većnika, opšti komunalni haos, nefunkcionisanje gradskih službi i direktori niških ustanova u v.d. stanju obeležili su, kako ocenjuju iz niške inicijative, 700 dana vlasti gradonačelnika Darka Bulatovića od jula 2016.

Nakon skoro 2 godine od početka drugog mandata Srpske napredne stranke u Nišu, a prvog Bulatovićevog, deo opozicije je odlučio da napravi presek kako oni vide ovu gradsku vladajuću garnituru. Šef odborničke grupe Niške inicijative kaže da aktuelna gradska vlast ne može da okreči, podšiša, zakrpi rupe i sredi sve ono što se gradilo u bližoj i daljoj prošlosti.

Poklanjanje niškog aerodroma vide kao kulminaciju rada ove vlasti, a odbornik Niške inicijative Dejan Petković, pored ranije najavljenih žalbi Ustavnom i Upravnom sudu zbog predaje aerodroma u ruke države, kaže da će podneti i krivične prijave protih onih koji su vodili sednicu Skupštine grada u petak, jer nekim novinarima nije bilo dozvoljeno da snimaju sednicu.

Prema novinarima se vlast odnosi sa krajnjim nepoštovanjem, što se nas tiče mi ćemo podneti krivične prijave protiv ljudi koji su vodili ovu sednicu. Zakon o javnom informisanju i medijima prekršen je čak 3 puta u članovima 4, 5 i 6 zbog slobode javnom informisanja, informisanja u pitanjima interesa za javnost i zaštite medijskog pluralizma i zabrane monopola u oblasti javnog informisanja. Konsultujemo se s advokatima, prijave će biti predate u narednih 10 dana - kaže Petković.

Za “slučaj aerodrom” naveo je da su ključne reči - centralizacija i nacionalizacija, a postavljaju pitanje zašto gradonačelnik 2 godine priča o konsolidovanju budžeta, da bi otpisali 70 miliona evra, koliko tvrde da vredi aerodrom.


“Direktori na kratkoj uzici u v. d. mandatu”

Radmila Popović DJB Čeka se izbor direktora; Foto: JVOdbor za imenovanja nije zasedao nijednom ove godine, kaže zamenica šefa odborničke grupe Niške inicijative Radmila Popović, pa tako čeka izbor direktora Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Niškog kulturnog centra, Turističke organizacije Niš, Narodnog univerziteta i Galerije savremene likovne umetnosti.

V. d. statusi ne unimerivaju gradsku vlast, čak im i odgovaraju jer imaju direktore koji su na kratkoj uzici, nemaju status pa nemaju ni slobodu odlučivanja. Vlast nema odgovornost prema građanima. Jedino su uverili svoju partijsku centralu da poslušno izvršava sve ono što im se naloži - kaže Popović.

Dodaje i da konkursi propadaju, a vlast se bavi međusobnim sukobima i aferama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    21:48 // 1. 7. 2018.

    Posto je ova gradska vlada poklonila aerodrom drzavi(Beogradu), predlazem da gradjani Nisa poklone drzavi(Beogradu) odbornike grada Nisa zajedno sa gradonacelnikom i njegovim zamenicima, kako i onako rade po diktato Beograda.

  • capa laje

    14:04 // 28. 6. 2018.

    Jos jedan hibrid naprednjak. Pre toga bio radikal. Crnogorac, rodjen u Podgorici, 1967, i onda bas lepo izucavao pravne nauke i 2.010 diplomirao na pravnom u Nisu. Tu negde je i Toma Diploma diplomirao na pravnom u Kragujevcu. Gleda sebe i svoj dzep, a i treba nije iz nas grad. A mi jadni tutavi i nikako da se opasuljimo i kazemo: HVALA, mi vise na vojne vezbe necemo! Zapatice nislije ovog.

  • Klasičan Vojin

    11:32 // 28. 6. 2018.

    Nova vlast- Zalog da Belmužijada promeni ime u Rolerijada, zalog da Nišvil bude Oxigen.
    Sve se isti vrte. Sporcki pozdrav!

    • Miki

      18:27 // 28. 6. 2018.

      Po komentaru bih rekao da si "Klasičan", ali ne Vojin već... sve su ti isti komentari, očigledno će zavist da te proguta...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: