Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 10. 7. 2019.

| Politika

Niška inicijativa u akciji podsećanja nadležnih šta im je posao - "na meti" sve institucije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
inicijativa
Spremaju iznenađenja svim nadležnima; foto: A. S.

Ispred gotovo svih niških institucija, javnih preduzeća i ustanova Niška inicijativa prijavila je javne skupove od sledeće nedelje do kraja 2019. Odbornici ove grupe kažu da pripremaju “odbore za doček” kako bi postavljali pitanja i podsećali vlast da rade za građane, ali zbog faktora iznenađenja ne otkrivaju ko je prvi na redu. Pozivaju i građane da se uključe predlozima.

Pitanja i probleme građani mogu da šalju na mejl ili FB stranu Niške inicijative, a šef ove odborničke grupe Srđan Nonić kaže da su institucije kliničke mrtve za građane u godinama vladavine SNS.

Ideja je da usled uspavanosti svih institucija zbog političke korupcije, straha, cenzure i udvorištva, mi kao građani podsetimo usnule institucije da su one tu zbog nas. Ovim potezom svi činovnici, političari i radnici koje plaćamo mi iz budžeta biće podsećani kad treba, koje stvari treba da se rade i u čijem interesu - navodi Nonić.

Sam, sa ostalim odbornicima Niške inicijative ili simpatizerima, Nonić planira da poziva na odgovornost sve nadležne u gradu.

Nemamo reakcije nadležnih ni na jednu stvar od interesa za grad. Ni mediji, ni fažizam, ni korupcija, ni primena zakona, ni odgovornost njih ne zanima. Vi ste gospodo svi krivi zajedno, pa ćete svi zajedno biti posećeni u jednom trenutku i pitani za stvari iz vašeg domena. Ovaj nerad i javašluk mora da stane - napominje Nonić.

Na spisku institucija ispred kojih su prijavljeni skupovi nalaze se sva javna preduzeća, sekretarijati, gradske Opštine, pravobranilaštvo, ali i Biblioteka, Niški kulturni centar, Simfonijski orkestar i Dečiji kulturni centar, između ostalih.

Ovom prijavom, koja obuhvata i Obrenovićevu ulicu, Nonić kaže otklanja pravno-formalne mogućnosti da bude sprečen da pravi skupove ispred institucija. Akcija počinje 17. jula.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Trucko

    13:44 // 12. 7. 2019.

    Podrška za Dekija Petkovića. Čudo od sposobnosti. Promenio je više partija i u svima bio uspešan (JUL, G17+, Savez za Niš, Savez za promene...). Samo napred! Karijera je pred tobom

    • Oliver

      22:44 // 12. 7. 2019.

      I onda je mrmot zavio čokoladu...

    • Nole

      00:54 // 13. 7. 2019.

      I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju

  • Ivan

    01:13 // 11. 7. 2019.

    Bulatoviceva opozicija. Grad mu finansira klub a on glumi nesto.

    • Srđan

      09:36 // 11. 7. 2019.

      od svih botova, najgori su oni koji ne rade za vladare(a ustvari rade) a pljuju sve što vide. Oni su najveći problem zavidnog društva u kome vladaju najgori, ustvari oni su prvi i njaveći saučesnici... Čestitam!

  • Prcko

    23:38 // 10. 7. 2019.

    Prvo borba sa fasistima a sada sa administracijom, sve promasene teme. Daleko smo mi od drzave koja radi za svoje gradjane. Pre svega mentalitet naroda je robovski i kukavicki. Ovo je zemlja gde svako na vlasti, u drzavi, preduzecu, moze ljudima da radi sta hoce i kako hoce bez posledica, a narod ce da cuti i trpi kao marva. Bar ces ubrati glasove od paljevina po gradu posto se slikas po medijima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: