Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 12. 6. 2019.

| Politika

Niška opozicija bojkotuje Skupštinu, ali će na sednici govoriti o njima bitnim temama

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
opozicija izasla iz sale
Ne žele da učestvuju u raspravi; foto: JV/V. M.

Opozicioni odbornici Niške inicijative i grupe “Niš, moj grad” predložili su dopunu dnevnog reda sutrašnje sednice niškog parlamenta sa dve tačke. Ipak, kako kažu, to ne znači da prekidaju bojkot Skupštine, ali tvrde da su spremni da govore o temama koje su predložili.

Kompletna niška opozicija, osim predstavnice “Zavetnika” Jelene Đorđević, bojkotuje rad Skupštine od kraja marta. Kako su tada obrazložili, ne mogu da učestvuju u skupštinskoj diskusiji zbog dugih izlaganja gradonačelnika Darka Bulatovića, ali su napustili gradski parlament i zato što većina nije htela da raspravlja o zahtevima građana koji su u to vreme protestovali.

Bojkot se nastavlja i sutra, kaže odbornik Branislav Jovanović iz grupe “Niš, moj grad”, za kada je zakazano novo zasedanje, ali ipak traže dopunu dnevnog reda tačkom o smeni zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura.

Ukoliko se dopuna usvoji, u salu će ući tek kada se diskutuje o njihovoj, odnosno, temi koju su oni predložili.

Ako se dopuna usvoji, govorićemo po toj tački. Tražićemo da se priča o medijskom mraku, urušavanju niških javnih preduzeća i korupciji i kriminalu na svim nivoima - rekao je Jovanović.

Ipak, nakon razgovora sa ostalim odbornicima “Niš, moj grad”, Jovanović je ostavio mogućnost da u salu uopšte ne ulaze i da o svojoj tački govore u skupštinskom holu.

Sa druge strane, odbornik Niške inicijative Srđan Nonić, koji je u dva navrata protestovao ispred Gradske kuće zbog medijskog mraka, dostavio je predlog proširenja dnevnog reda baš o temi medija.

On je kroz svoj predlog dostavio i ideju za formiranje Radne grupe koja bi se bavila medijskim slobodama i javnom debatom u gradu, ali kako sam kaže, već je obavešten da je njegov predlog odbijen.

nonic-ispred-GK-foto-a.s Protestovao više puta; foto: A. S.To ga neće sprečiti da svoj predlog obrazloži i odbornicima, jer tvrdi da po Poslovniku o radu parlamenta na to ima pravo.

Ja ću sutra da pokušam da obrazložim to po Poslovniku, kao što sam i prethodni put pokušao, a onda, u zavisnosti od njihovog ponašanja, zavisiće i naše ponašanje. Imamo nekoliko scenarija - kaže Nonić.

Scenarije ne otkriva, a sve će biti jasnije sutra u 9 sati, za kada je i zakazana 33. sednica niškog paramenta.

Podsetimo, deo opozicije iz Sveza za Srbiju, čiji su deo i odbornici grupe “Niš, moj grad” potpisali su i Sporazum sa narodom u kojem su se obavezali da neće učestvovati u radu skupština u kojima se ne poštuju demokratska načela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zika Jankovic

    09:10 // 13. 6. 2019.

    SNS je veoma los. Ali, Banana, shvati vreme kada te 100 ljudi ceka u stranci da ih tvojim blagoslovom zaposlis je proslo. Idi na smece i ne javljaj se vise.
    Zbog svih Banana i ostalih je sramota biti Nislija.

  • Neiskrenos mu je jaca strana

    07:39 // 13. 6. 2019.

    Pa kako da verujemo Banetu ? Da li postavio pitanje Gorice (afere) socijalni slucajevi,Rad Nis stana.Kakav tajni dogovor o nenapadanju ima.Zalosno ! ?

  • Gojko

    17:45 // 12. 6. 2019.

    Hoćemo Bananu u Skupštini Grada, bez njega nema smeha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: