Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 19. 3. 2019.

| Politika

Niška opozicija napustila sednicu Skupštine

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
opozicija napusta sednicu
Opozicija napustila sednicu; foto: JV/V. M.

Odbornici niške opozicije bojkotuju današnju sednicu Skupštine, jer vlast ignoriše zahteve građana koji nedeljama protestuju, a za koje su predložili da budu i tema rasprave na današnjoj sednici. Salu su napustili svi opozicioni odbornici, sem odbornice Zavetnika Jelene Đorđević koja kaže da "ne želi da ruši državu".

Odbornici Demokratske stranke, Dosta je bilo, kao i odborničkih grupa "Niš moj grad", "Iskreno za Niš" i "Niške inicijative" napustili su sednicu i odlučili da ne učestvuju u radu Skupštine. Glavni razlog je, kažu, to što vlast nije pristala da uvrsti važne tačke u dnevni red - što smatraju samovoljom. opozicija izasla iz sale Ne žele da učestvuju u raspravi, jer im nijedan amandman nije usvojen; foto: JV/V. M.

Nemamo želju da učestvujemo ovde dok sve one koje su neki nazvali jadom, protestuju - kazao je odbornik Dragoslav Ćirković.

Odbornik DS Miodrag Stanković pojasnio je da osim što bojkotuju današnju, verovatno će bojkotovati i sve naredne sednice - ako vlast nastavi da ignoriše zahteve građana koji su već dva meseca na ulici.

odbornici Imali i poruku za predstavnike vlasti; foto: JV/V. M. Kaže da ni lokalna ni republička vlast zahteve građana dosad nije ni razmatrala i da beži od toga. I danas su odbili da u dnevni red uvrste predlog opozicije, odnosno, zahteve Nišlija koji nedeljama protestuju.

Odbijeni su predlozi da se raspravlja o smanjenju neopravdano uvećanih računa za grejanje, o rasvetljavanju svih slučajeva paljenja automobila u Nišu, o zahtevu za vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore Nišu, o obezbeđenju svih pružnih prelaza adekvatno saobraćajnom signalizacijom. Zahtevali smo da razgovaramo o stvaranju zakonitih preduslova za formiranje regionalnog javnog informativnog servisa u Nišu. Svi amandmani su nam odbijeni, oni ne žele da razgovaraju o suštinskim stvarima - pojašnjava Stanković.

Odbornik Branislav Jovanović je rekao da će dnevnice pokloniti predstavnicima vlasti.

Daćemo im da kupe čokolade. Mi smo se naradili ovde više puta do duboko u noć - rekao je Jovanović. opozicija Opozicija skoro pa ujedinjena; foto: JV/V. M.

Jedina odbornica opozicije koja je ostala u sali i odlučila da učestvuje u radu današnje Skupštine je Jelena Đorđević koja je nedavno, posle promene nekoliko stranaka, pristupila Zavetnicima. Time je, kako je rekla za govornicom, htela da pokaže ko je prava opozicija, a istakla je i da "ne želi da ruši državu".

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ocenio je da ovim činom niška opozicija izvršava naloge Beograda, Boška Obradovića, Vuka Jeremića i Sergeja Trifunovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ma ajte

    07:33 // 20. 3. 2019.

    molim Vas, pa koja opozicija?! oni će još sto godina kad je opozicija Bane Jovanović. Svi znamo ko je Bane..

    • Abc

      10:49 // 20. 3. 2019.

      Nema pauze za botove, po broju komentara i pluseva jasno je da su u panici

  • Mr Reki

    21:04 // 19. 3. 2019.

    U drugoj tački odbijeni su amandmani DS-a zbog formalno-pravnih nedostataka (proširenje dnevnog reda), a u trećoj tački - nakon izlaska opozicije iz sale - raspravljalo se o amandmanima (o osnovnim školama), koje je podnela ista odbornička grupa DS. Kako umeju jedne amandmane ispravno da podnesu i 100% ispoštuju proceduru, a po drugoj tački dnevnog reda ne umeju? Nikog ne osuđujem, samo pitam

  • Ouzo

    19:41 // 19. 3. 2019.

    Novokomponovana Zavetnica koja ne zna da se prekrsti!Nece da rusi drzavu,da je covek pita,da nabroji 5 gradova na Kosmetu,tesko da bi znala 4.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: