Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 10. 2. 2023.

| Politika

Niška opozicija o 100 dana Vlade na jugu: "Ulaganja, gospodo ministri, a ne zvona i praporci"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Trg kralja Milana Niš
Obilazak juga vide kao medijski performans i ocenjuju ga neprikladnim; foto: JV

Obilazak juga Srbije i proslavu 100 dana rada Vlade u Lebanu, opozicija vidi kao medijski performans i ocenjuju ga "neprikladnim". Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković kaže da ministri ne treba da slave 100 dana rada jer "ništa nisu radili", a poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević kaže da su na jug došli sa spiskom lepih želja i neispunjenih obećanja.

Đorđe Stanković Dok ministri slave 100 dana Vlade, narodni poslanik kaže da ne vidi da su nešto uradili od formiranja; foto: Printscreen Narodni poslanik Đorđe Stanković kaže da je današnji obilazak juga zapravo samo medijski performans kako bi se stvorila slika da se i na jugu nešto dešava. Komentarišući deonicu od Malčanske petlje do raskrsnice Prosek, Stanković kaže da to nije ništa revolucionarno.

Nišku banju su još ranije odsekli od autoputa i sada pokušavaju da isprave ono što su uradili. To što su nekada uradili unazadilo je Nišku Banju za deset godina. U momentu najvećeg razvitka banjskog turizma, Niška Banja je ostala bez pristupa autoputu i bez ikakvog plana za rad - ističe Stanković.

Ocenjuje da je dobra ideja proširenje Naučno-tehnološkog parka, ali ističe da to nije dovoljno. Kako kaže, jugu je prvenstveno potreban regionalni budžet, zatim da sam Grad upravlja niškim aerodromom i da se što pre izmesti pruga.

Nadam se da će na tome raditi nova lokalna vlast od sledeće godine - kaže Đorđe Stanković.

Dok ministri slave 100 dana Vlade, narodni poslanik kaže da ne vidi da su nešto uradili od formiranja.

Ne vidim ni jednog ministra da je napravio neki rezultat za ovih 100 dana, osim da je Vesić imao situaciju da mu je već 4 puta voz iskakao iz šina, a to je možda zaostavština od strane prethodnog ministarstva. Ako ocenjujemo rad možemo da ocenjujemo samo minusom, nikako ocenama iznad nule - ističe Đorđe Stanković.

Jelena Milošević Kaže da je Vlada zadužila Srbiju, pa ne vidi razlog da se nešto proslavlja.; foto: Stranka slobode i pravde I narodna poslanica Jelena Milošević smatra da nije prikladno slaviti bilo šta na jugu jer je on "crna rupa Srbije". Ističe da se najmanje novca iz republičkog bužeta izdvaja upravo za jug, a najmanji budžet po glavi stanovnika i najveću koncentraciju PM čestica ima Niš.

Leskovac ima najmanju prosečnu platu i prednjači po odlivu ljudi, Gadžin Han nema mesta u vrtićima pa deca idu u niške, privatizacija Kuršumlijske banje je najveća pljačka u novijoj istoriji u Toplici. Merošina nema vodu tokom leta, a leže na dva jezera - navodi Milošević.

Tokom obilaska juga, ministar za dijasporu Đorđe Milićević obišao je Vlasotince, a Milošević naglašava da je mogao da nađe vremena da obiđe meštane Dadinca koji su dva meseca na barikadama i vidi šta se tamo dešava, jer je kako ona ističe, to trenutno najsvežiji problem na jugu.

Ministar Vesić je danas ponovo najavio potpisivanje ugovora za izgradnju brze pruge, a narodna poslanica na to kaže da on nema stida da obilazi Niš i pričao o velikim ulaganjima jer ne zna kakvo je stanje pružnih prelaza i činjenicu da rampe uglavnom ne rade.

Ja bih rekla “ulaganja, gospodo ministri, a ne zvona i praporci”. Oni su došli na jug sa spiskom lepih želja i neispunjenih obećanja koja se vrte od kad su došli na vlast, ali sve ostaje samo na obećanjima. U realnosti mi to ne vidimo - ističe Jelena Milošević.

Ona dodaje da je Vlada u prvih 100 dana svog rada zadužila Srbiju, pa ne vidi razlog da se nešto proslavlja.

Danas nije ni 100. dan nego 107. dan, pa mi je to malo nejasno. Volela bih da mi neko nađe još jedan primer u svetu gde neka vlada proslavlja svojih prvih 100 dana - kaže Jelena Milošević.

Sadašnju Vladu opisuje kao Vladu propasti, afera, korupcije i gaženja ljudskih sloboda i ocenjuje da će sadašnji ministri ostaviti Srbiju “kao da su je varvari okupirali”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    08:19 // 15. 2. 2023.

    Bolje bi bilo "STO DANA NERADA I TROVANJA",sadašnji ministri ce ostaviti Srbiju “kao da su je varvari okupirali”,u gorem stanju nego posle nato bombi...inace sve ide u BG,a Nislije vezbaju motanje kablova u gradu elektronike,masinstva,saobracajnom cvoru...inace nista novo,unazad strmoglavo brze,jace,bolje,sve je jasnije posle onih nekoliko sednica skupstine i cirkusa u reziji naprdnjaka...

  • Dejan Devic

    09:35 // 11. 2. 2023.

    Kaze se da slika govori vise od hiljadu reci. Fotografija koju ste postavili najbolje objasnjava da je ova vlast stvorila trgove na kojima ce lakse kontrolisati mase, bezidejno i vandalski, a objekat iza pokazuje da je rasprodala sve drzavne objekte stranim kompanijama kojima jos i placa 7.000 eura po zaposlenom radniku. Da ne pricamo o galeriji levo koja je postala banka... Dokle tako?

    • B. R.

      14:09 // 11. 2. 2023.

      Bravo! Upravo to je meni prvo palo na pamet kada sam video fotografiju: ova slika veoma rečito govori o onome što je SNS uradio Nišu i Srbiji. Ružne i jeftine betonske kocke namesto drveća, cveća i trave, naziv modnog brenda uočljiviji od spomenika oslobodiocima, nemačka banka i kockarnica namesto umetničke galerije - to je slika i prilika današnje Srbije

  • Tajanstceni Alan

    21:42 // 10. 2. 2023.

    Dok ima ovaca, a ima ih, jos uvek podosta, bice i sisanja ! Ne zasluzuje ovaj narod bolje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: