Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 30. 4. 2020.

| Politika

Niška opozicija o novoj direktorki Gerontološkog: Ogoljena partokratija

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
gerontoloski centar nis, januar 2020, foto jv ja
I dalje tema; foto: JV / J. A.

Izbor nove direktorke Gerontološkog centra u Nišu, koja je kadar SNS iz Kučeva, opoziciona Narodna stranka komentariše kao ogoljenu partokratiju i javno ponižavanje svih stručnih kadrova. Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da je reč o nastavku urušavanja Niša.

Slađana Maranović Nikolić preuzela je rukovođenje Gerontološkim, a na tom mestu dolazi sa čela centra za Socijalni rad u Kučevu, gde je ranije bila u sukobu interesa.

Dragana Stojadinovića iz Narodne stranke ne čudi što je Maranović Nikolić članica SNS, ali ga čudi što je dovedena iz Kučeva koje je bliže Beogradu nego Nišu.

Verujem da je gospođa Maranović Nikolić sposobna, ali znam da Niš kao Univerzitetski centar ima kadrove svih profila, kao i veliki broj nezaposlenih. Shodno tome, da li su nam neophodni kadrovi iz Kučeva? Sta to gospođu Maranović Nikolić čini toliko posebnom da je baš ona morala da bude imenovana na mesto direktorke Gerontološkog centra? Zar ne bi bilo primerenije da u vreme krize ovu instituciju vodi osoba koja poznaje kolektiv i prilike u gradu? - pita Stojadinović.


Jovanović: Ponižavanje Niša

Odbornik Branislav Jovanović kaže da je Maranović Nikolić nagrađena novom funkcijom, iako je ranije bila u sukobu interesa, pa je Agencija tražila njenu smenu. On kaže da se nastavlja sa “ponižavanjem” Niša i postavljanjem stranačkih kadrova na čelu preduzeća i ustanova u gradu.

Zato nam i ide ovako kako nam ide, zato je Niš grad koji je najčešće pominjan po negativnim stvarima poslednjih nedelja. Zapravo, ministar poljoprivrede koji je bio u Nišu na čelu kriznog štaba zbog sređivanja situacije oko koronavirusa, jer takođe nismo imali kadar iz Niša, o čemu sam već govorio, reče da nismo tako loši kao što se priča. Pa, kako da budemo dobri kad nas vode ovakvi koje nam postavljate? - pita Jovanović.


Narodna stranka: SNS Niš ne ceni svoje kadrove

I iz Narodne stranke podsećaju na izjavu ministra i šefa kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislava Nedimovića da su Nišlije “mnogo bolje nego što se priča i misli”.

Imenovanje ministra Nedimovića (iz Sremske Mitrovice) za šefa kriznog štaba za vanredne situacije za Nišavski i Toplički okrug na najbolji način pokazuje da naprednjački režim prepoznaje nesposobnost sopstvenih kadrova iz Niša. Ali ako je tako, zašto ih onda kandiduju na najviše gradske funkcije? - navode iz Narodne stranke.

Podsećaju i na činjenicu da su dešavanja u Gerontološkom neki ocenili kao posledicu partokratije.

Do kada će trajati javno ponižavanje stručnih kadrova ali i svih građana Niša? Zar nas tragedija koja se desila baš u Gerontološkom centru nije naučila nečemu? Da li je moguće da posle svega nismo spremni da učimo iz sopstvenih grešaka i ponašamo se odgovornije? - rekli su iz NS.

Podsetimo, novoizabrana direktorka Gerontološkog bila je predsednica Saveta za socijalna pitanja Opštinskog odbora SNS-a u Kučevu i dosadašnja direktorka tamošnjeg Centra za socijalni rad.

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je njenu smenu novembra 2017, zbog sukoba interesa i zapošljavanja rođaka.

Sve vesti o Gerontološkom u vreme pandemije korona virusa, možete pročitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    13:37 // 30. 4. 2020.

    Полазница АКАДЕМИЈЕ СНС - а .

  • Mara

    13:35 // 30. 4. 2020.

    Biće tu dok se gospodin što nam u propast grad i te nedužne ljude ne vrati

  • KOJI BRANISLAV JOVANOVIĆ !?

    13:25 // 30. 4. 2020.

    IMA IH VIŠE NEGO VULINA.
    B. Jovanović član SKJ
    B.Jovanović član ?
    B.Jovanović član SPO
    B.Jovanović član PRAVDA
    B.Jovanović CRNOGORAC
    B.Jovanović SRBIN
    B.Jovanovič G 17%
    B.Jovanović više od 17%
    B.Jovanović MATEVAČKI ZET
    B.Jovanović URS
    B. Jovanović MATEVAČKI TEČA
    B.Jovanović SSP
    B. Jovanović ...

    • ђура

      15:34 // 30. 4. 2020.

      Скупи храброст и реци : Ко си ти ?

    • Nišlija

      17:00 // 30. 4. 2020.

      Pa nisu Bananu imenovali nego ženu iz Kučeva, razumem da ne umeš bakljama zaraditi sendvič ali potrudi se makar oko komentara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: