Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 22. 11. 2018.

| Politika

Niška opozicija o prvoj javnoj garaži: Naprednjačka vlast vređa heroje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
javna garaža
Javnoj garaži dali ime heroja Gorana Ostojića; foto: JV/J. A.

Nekoliko dana nakon svečanog otvaranja montažne garaže, prvog takvog parkinga u Nišu, oglasio se deo niške opozicije, a dok Povereništvo Narodne stranke ističe da “naprednjačka vlast vređa heroje” time što je ovakvom objektu “dala ime” Gorana Ostojića koji je poginuo na Košarama, iz Niške inicijative dodaju da se naplatom parkiranja koje je dosad bilo besplatno nastavlja “licemerstvo gradske vlasti”.

Niš je tek nedavno dobio prvu javnu garažu, koja je pompezno otvorena u prisustvu političkih i gradskih funkcionera, a odlučili su i da joj daju ime i to heroja 63. padobranske brigade Gorana Ostojića.

Zbog ovog čina je reagovalo Povereništvo Narodne stranke u Nišu, koje smatra da to predstavlja ozbiljno nepoštovanje i odnos naprednjačke vlasti prema ljudima koji su svoj život dali braneći Srbiju.

Garaža nikako ne može da simbolizuje žrtvu i delo ovog heroja, i zbog toga Narodna stranka najoštrije osuđuje ovakav odnos ovog režima prema ratnim veteranima i ratnim herojima - dodaju u saopštenju.

Ističu da postoje mnogo prikladniji načini da se oda počast herojima, a ne davati ime garaži. Ako želimo da pošaljemo poruku o vrednostima i žrtvi koju je ovaj vojnik dao, kao i ostali heroji u godini jubileja vojničkih pobeda, kako kažu u saopštenju, onda to svakako ne sme da se radi ovako kako su to učinili naprednjaci u Nišu.

I odbornička grupa Niška inicijativa smatra da je "sramotno" davati ime palog junaka na Kosovu ovakvom objektu.

Primerenije je bilo napraviti mu spomenik negde u gradu, dati ime ulici…Čemu uopšte ime montažnoj garaži!? - pitaju iz Niške inicijative.

Poručuju gradskoj vlasti da su ovom javnom garažom još jednom uvredili Nišlije i na nju stavili ime niškog junaka i heroja. Ova opoziciona odbornička grupa ističe da je loš menandžment upropastio dobru zamisao montažne garaže. Kažu da cena polovne garaže kod Doma zdravlja i dodatni broj mesta za parkiranje ne opravdavaju trošak za nekoliko mesta više, pa pitaju da li su tim novcem plaćene i ostale "poklonjene garaže".

Licemerstvo gradske vlasti i JKP se nastavlja “besplatnim" parkiranjem od 390 dinara mesečno za stanare ili 40 dinara po satu za pacijente. Gospodo, ne može biti i besplatno i da se plaća! Na ovom parking prostoru pored zdravstvene ustanove ranije je bilo besplatno parkiranje, što je i logično jer "reketiranje" bolesnih Nišlija nije posao za koji su oni birali ovu vlast! Ovim potezom Parking servis i Gradonačelnik su samo nastavili da budu deo problema, a ne deo rešenja. Prilika je poslužila samo za slikanje i samopromociju "niških velmoža", odlazak u kafanu i stranačko okupljanje - dodaju opozicionari.

Problem parkiranja oko ove zdravstvene ustanove je rešen "nakaradno", kako kažu, ali nisu iznenađeni, jer nijedan problem, sem ličnih i stranačkih, gradska vlast dosad nije rešila.

Podsetimo, izgradnja dvospratne montažne garaže pored niškog Doma zdravlja trajala je nekoliko meseci, a posle par probijenih rokova konačno je otvorena pre nekoliko dana u Nišu. Parkiranje će biti besplatno do kraja meseca, a od 1. decembra sat će koštati 40 dinara i neće biti ograničeno vreme parkiranja. Plan je da slična ovakva garaža "nikne" i na Sinđelićevom trgu, iza Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • penzioner MAARK

    12:21 // 23. 11. 2018.

    Ма не вређају они само хероје. Вређају Србски народ свуда где стигну!!!

  • Peki

    11:01 // 23. 11. 2018.

    Sve sa tom garazom da nije zalosno bilo bi smesno.

  • Stari Nislija

    08:19 // 23. 11. 2018.

    Napravili javnu garazu kako kazu i kako se hvale a nije garaza jer svi mi znamo kako izgledaju javne garaze,ovo je montazni parking koji malo jaci vetar moze da oduva a koji je sagradjen na parking mestu doma zdravlja koji je bio predvidjen za bolesne pacijente a ujedno i za zaposlene u njemu,gde ce se sada oni parkirati,najveci dom zdravlja na Balkanu a nema parking,to nigde u svetu ne postoji,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: