Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 11. 4. 2024.

| Politika

Niška opozicija potpisuje protokol o nesaradnji sa SNS-om, ali bez Dragana Milića

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
opozicija
Grupa građana "Dr Dragan Milić" neće potpisati protokol o nesaradnji sa SNS-om; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Potpisivanje protokola o nesaradnji sa SNS-om i njihovim koalicionim partnerima zakazano je za danas u 13 sati u niškom Media i reform centru. Glavni akteri opozicije u Nišu potvrdili su da će doći i potpisati dokument. Dragan Milić ispred istoimene grupe građana kaže da neće doći, a kao razlog navodi da nije prihvaćen njegov predlog o departizaciji.

Dragan Milić Ko su ljudi u Grupi građana "Dr Dragan Milić" - još nije poznato; foto: JVKako kaže Milić za Južne vesti, opozicija je odbila njegov predlog da se obaveže da će pristupiti departizaciji, tačnije da predstavnici opozicionih grupacija obećaju da njihovi članovi neće biti direktori javnih preduzeća ako pobede na izborima.

Mi se zalažemo ne samo za promenu vlasti već i za promenu sistema, kako bi u Nišu upravljali najsposobniji, a ne najpodobniji. Bez suštinskih promena koje podrazumevaju departizaciju i decentralizaciju, Niš će i dalje tavoriti u bedi, nepravdi i partokratiji. Niš ne može i ne sme da bude postizborni plen - rekao je Dragan Milić.

Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću potpisaće cela koalicija “Srbija protiv nasilja”, kaže poslanica Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević. To potvrđuju i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik Đorđe Stanković i poslanica Novog DSS-a Slađana Miletić.

Inicijatorka potpisivanja tog dokumenta je poslanica u prethodnom sazivu Skupštine Srbije i predsednica niških Dveri Tamara Milenković Kerković.

Organizatori navode da je ona predlog teksta protokola poslala svim opozicionim strankama, koalicijama i udruženjima građana u Nišu.

Osim “Srbije protiv nasilja”, Grupe građana “Dr Dragan Milić” i koalicije Novi DSS - “Niš, moj grad”, na spisku su Narodna stranka, Dosta je bilo, Novo lice Srbije, POKS, Grupa građana “Niš, moj grad”, kao i udruženja “Volim Niš - Niš se pita” i “Nišlije da se pitaju”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gricko

    19:40 // 11. 4. 2024.

    Ako me dobro vid sluzi, Jel se ono pored Cirka slikao Nesa, nekadasnji milicajac a sadasnji privrednik...

  • Tatatira

    17:36 // 11. 4. 2024.

    DrMilic ima vise botova nego sekta...samo pogledajte konentare...

  • З. Јовановић

    15:38 // 11. 4. 2024.

    Др Милић се апсолутно легитимише, те ће га Нишлије подржати. У супротном испод партијских капа су нам увек наметали најгоре.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: