Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 16. 3. 2021.

| Politika

Niška opozicija traži da se na sednici Skupštine diskutuje o gradnji, zdravstvu i saobraćaju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Skupština grada
Prva sednica ove godine; ilustracija; foto: JV

Sednica Skupštine Grada Niša, prva u ovoj godini, zakazana je za četvrtak, 18. mart, a opoziciona odbornička grupa “Niš, moj grad” zahteva dopunu dnevnog reda i traži da odbornici diskutuju o pet dodatnih tačaka. Od predstavnika vlasti traže da informišu građane dokle se stiglo u borbi protiv bespravne gradnje, zahtevaju izveštaj o radu zdravstvenih ustanova, pre svega o radu sa non-kovid pacijentima, ali i informacije o raskidu ugovora sa izvođačem radova na Trgu u centru grada, rehabilitaciji puteva i izveštaj o bezbednosti saobraćaja.

Na dnevnom redu prve sednice Skupštine grada u ovoj godini nalaze se 34 tačke, a dodatnih 5 traži opozicija.

Dva i po meseca od početka godine nisu se sastajali niški odbornici, pa iz odborničke grupe "Niš moj grad" traže da se diskutuje i o nekim događajima koji su u međuvremenu zadesili Niš i Nišlije.

Jedna od dodatnih tačaka, smatraju iz ove grupe, treba da bude i informisanje odbornika Skupštine Grada u vezi najave raskida ugovora za Trg Kralja Milana

Ko će snositi odgovornost za prekoračene rokove i štetne posledice ugovora za Trg Kralja Milana koji je najavljivan kao najveća investicija? Pritom je taj isti ugovor raskinut sa firmom iz Lazarevca za koju se unapred znalo da neće popločati Trg, na šta smo ranije upozoravali, uz napomenu da se u ovom trenutku ne zna da li je ugovor raskinut ili nije, a ne znaju se ni motivi za prebacivanje ove lokalne vlasti još 60 miliona dinara za popločavanje Trga i rekonstrukciju mosta, iako se unapred znalo da ugovor neće biti realizovan - kažu u opoziciji.

Početkom godine Nišlije je potresla i vest o saobraćajnog nesreći na Bulevaru Medijana u kojoj su dve osobe izgubile život, a opozicija smatra da taj događaj polako pada u zaborav, pa zahtevaju izveštaj o bezbednosti saobraćaja u Gradu.

Smatramo da je pravi trenutak, kada se usvajaju programska dokumenta vezana za izgradnju grada, da se da informacija dokle se stiglo sa zaštitom pešaka i učesnika saobraćaja na Bulevaru Medijana, Somborskom bulevaru i Knjaževačkom bulevaru gde je bilo predloga da se elastičnom ogradom, elastičnom razdelnom trakom i kamerama poveća bezbednost učesnika u saobraćaju. Smatramo da kamere na raskrsnicama, podela sedišta i bicikla nisu dovoljni za bezbednost Nišlija na ulicama, jer vidimo da se ti incidenti završavaju sa tragičnim posledicama - traži opozicija.

Kako kažu, na sednici traže i da se govori o najavljenoj gradnji i rehabilitaciji ulica u Nišu, za šta tvrde da nije održana javna rasprava, a o spisku ulica se tek saznalo iz medija.

Uporno smo zahtevali da nam se takva informacija dostavi i da se sprovede javna rasprava po tom pitanju, umesto da se naši sugrađani pitaju šta je prioritet Direkcije za izgradnju grada u ovoj kalendarskoj godini. Tražimo da se da informacija na tu temu, iako je to trebalo uraditi pred kraj prošle godine, i da se opštine i građani upoznaju sa izgradnjom saobraćajnica u Nišu - kažu u odborničkoj grupi.

Od lokalne vlasti traže i da se odrede zdravstvene ustanove koje će isključivo lečiti non kovid pacijente, jer se kako kažu, odlažu zračne ili fizikalne terapije u nedogled i stanje je alarmantno.

Takođe, traže i da se odbornici informišu dokle se stiglo u borbi protiv bespravne gradnje i koji se potezi konkretno preduzimaju.

Pre svega, dokle se stiglo sa realizacijom duga prema Gradu u vezi Tržnog centra Srbija? Prema saznanjima, dokazima i sudskim presudama koje imamo, dug za Tržni centar Srbija prema Gradu iznosi blizu milijardu dinara. Takođe, prema našim saznanjima stupa se u pregovore sa investitorima na toj lokaciji i to iz Obrenovićeve i Dušanove ulice o nastvaku radova i pored evidentnog duga - kažu u opoziciji.

Sednica Skupštine grada u Oficirskom domu zakazana je u četvrtak, 18. marta, od 9 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pavle

    19:31 // 16. 3. 2021.

    Puna podrska! Posebno mladom Stankovicu!

    • Milica

      22:56 // 16. 3. 2021.

      On jedino i vredi.

  • Pavle

    16:15 // 16. 3. 2021.

    Puna podrska niskoj opoziciji. Jedini pravi opozicionari koji govore o problemima gradjana . Sve ostalo postoji samo na papiru

  • Dzamutka

    14:19 // 16. 3. 2021.

    A šta je bilo sa solid. Pomoć u jkp naissus samo je dato 10000 a gde su 30 hilj. Radnici na ivici egzistencije i prošle godine isto bilo dokle bre....

    • Torpedo

      19:40 // 17. 3. 2021.

      Alo, bre, ne kradi nick, coveku koji je, zbog ,tebe nepismenog , isti promenio ! Mnogo si nepismen a prava trazi od 6 sindikata, koji postoje u Vodovodu i svi se slihtaju direktoru Vucicu i sns-u, samo da ,njima, predstavnicima sindikata bude dobro, da zaposle decu, promene rad. mesto, dobiju vecu platu... Sramota je da ne znas osnove gramatike !

    • Dzamutka

      22:36 // 17. 3. 2021.

      Šta sam bre ukrao oni su nama radnicima ukrali mnogo plate nikakve. Ja nisam u nikakvom sindikatu. Neznam odakle imaš te informacije sigurno si Bot..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: