Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 17. 6. 2021.

| Politika

Niška opozicija traži odgovore o Trgu i mostu i najavljuje obeležavanje godišnjice od početka radova

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
trg-radovi-foto-tr
Radovi na trgu, podsećaju opozicionari, počeli pre 2 godine 29. juna; foto: JV/T. R.

Zbog, kako su rekli, beskrajnog produžavanja radova na Tvrđavskom mostu i Trgu kralja Milana, predstavnici Stranke slobode i pravde, Dveri, Narodne i Demokratske stranke u Nišu predali su u Gradskoj kući pitanja upućena gradonačelnici o ovim rekonstrukcijama. Kažu da su sem rokova sporni i ugovori, cene i izvođači, a najavljuju da će se 29. juna okupiti i obeležiti 2 godine od početka radova na trgu.

Izgovora za pomeranje rokova je, prema rečima Jelene Milošević iz Stranke slobode i pravde, bilo mnogo i gradska vlast je u tome, kaže, bila “vickasta”. opozicija-trg-foto-tr Postavili brojna pitanja gradonačelnici; foto: JV/T. R.

Najpre se čekao kamen iz Finske, pa su ljudi koji rade na mostu gradili kovid bolnice, pa je gradonačelnica rekla da mora prvo da se završi most da bi se završio trg, iako je stručna javnost tvrdila da mora obrnuto. Onda smo čekali granit iz Italije, onda je stigao granit iz Italije, onda nije stigao, pa je stigao, ali, zamislite, sivi. Crni i crveni čekamo i dalje. Potom je bilo teatralnih pretnji da će ugovor biti raskinut i na kraju desio se još jedan produžetak rokova - kaže Milošević.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković ukazuje na to da se 29. juna navršava tačno 750 dana od početka radova na trgu i 450 dana od početka rekonstrukcije mosta i najavljuje da će niška opozicija obeležiti ovaj datum ispred Gradske kuće.

Firma Bauvezen je na crnoj listi Uprave za javne nabavke, a vlasnici su hapšeni i osuđeni za privredni kriminal. Želim da pitam gradonačelnicu Sotirovski zbog čega krije sadržinu i uslove ugovora koji su javna stvar i koji se plaćaju novcem građana Niša i kako na svoju ruku menja obligaciona prava iz ugovora. Koliko su građani do sada platili ove radove i koliko još treba da plate? - pita Milenković Kerković.

trg-radovi2-foto-tr Ima granita, nema granita; foto: JV/T. R.Jedan od osnovnih problema Nišlija je, smatra Dragoljub Zdravković iz Demokratske stranke, što je gradska vlast centralizovana i što joj je najbitnije, kako kaže, da se reši vanpijačna prodaja i da se poseku stabla.

Sav novac građana Niša ide u centralu i o njemu odlučuje jedan čovek. Gradska vlast nije vlast građana nego izvršni organ centralne vlasti. Izgleda da je gradskoj vlasti ovde najbitnije bilo da se poseče onoliko stabala i da se reši vanpijačna prodaja - objašnjava Zdravković.

Đorđe Stanković iz Narodne stranke je napomenuo da je zbog kašnjenja sa rekonstrukcijom mosta ugrožena turistička sezona grada i poručuje gradskoj vlasti da most i trg moraju biti završeni što pre, ako žele da ona ne propadne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Majka Dragica

    21:57 // 19. 6. 2021.

    Kralj Milan Obrenović I je, posle dve ipo godine izgradnje, 1884. godine svečano otvorio prugu Beogdad - Niš u dužini od 248 km a ova banda nesposobnih snsOVACA nije sposobna da poploča jedan trg i prefarba jedan stari most!

  • Dusica

    09:30 // 18. 6. 2021.

    Kakva opozicija. Ovi bi dve koze izgubili da im covek da na cuvanje. Prvi put ih vidim da nesto kazu, mora da im centrale iz Beograda tako rekle.

    • Zlobnik

      13:52 // 18. 6. 2021.

      @Dusica : PomešalA si stranke ! Misliš na SNS-ovce a pišeš o "Dveri"-ma !

  • Kojot

    21:49 // 17. 6. 2021.

    Kakve sve budale dolaze na pozicije, još će te vi praviti Bojzija od blata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: