Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 7. 2. 2013.

| Politika

Niška priča: imenujmo Novoprojektovane ulice

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Bulevar Nemanjića Niš
Panorama Niša; foto: Dejan Jocić

Posle serije tekstova o problemima sa duplim nazivima ulica u Nišu, odbornička grupa "Niška priča" zatražila je hitnu sednicu skupštinske Komisije za nazive ulica i iznela predloge za rešenje.

Među predloženim imenima, koje je gradskoj upravi prosledio Dragan Aranđelović Ara su velikani niškog teatra, glumci, reditelji, muzičari.

- Predlog je da se ulicama koje su sa duplim nazivima daju imena glumaca Žika Milenković, Radmila Savićević, Mlađa Nedeljković, Vasja Stanković, Boki Dimitrijević,  Radomir Kontić, Dragan Marković i Tomislav Ilić. Takodje i  reditelji Sima Krstović, Dejan Krstović i Marislav Radisavljević, kao i popularni muzičar Zoran Stojanović Ciga - kaže Aranđelović. niška priča

Aranđelović je ocenio da pomenuti poslenici kulture zaslužuju da ulice nose njihova imena, bez obzira ko je kojoj političkoj opciji pripadao.

 - Važnije je da ih na ovaj način Nišlije pamte po doprinosu u kulturi, nego li po političkoj pripadnosti - kaže Aranđelović.

Podsetimo, kako su Južne vesti pisale krajem januara, u Nišu ima najmanje 42 naziva koje nose dve ili više ulica.

Osim što zakon ne dozvoljava da u jednom gradu postoje ulice sa duplim nazivima, ovo predstavlja problem i gradskim službama, pa često poštari, hitna pomoć ili vatrogasci ne mogu da ih pronađu.

Primera radi, u gradu postoji najmanje 11 Novoprojektovanih ulica, 7 Nišavskih i Jastrebačkih, 6 Topličkih, 5 Savskih,..

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran petrovic

    09:54 // 9. 2. 2013.

    dokle bre izmisljate toplu vodu....dajte da narod radi,briga nekoga kako mu se zove ulica...i pravite trosak narodu da menja dokumenta

  • JelenaK

    09:49 // 9. 2. 2013.

    Videli smo koliko znate i umete dok ste bili u LDP-u! Ostavili ste gradski odbor u dugovima i pobegli sa mandatima koje smo vam svi mi zaradili da s njima trgujete za svoju ličnu korist! Sram vas bilo!

    • blago slepima

      19:19 // 11. 2. 2013.

      te ne čitaju tvoje komentare...
      Kada ćeš da napišeš nešto pametno...
      Ti si zaradila nekom mandat?
      Zaradićeš mandat kada neko ubaci listić sa tvojim imenom...ali jedino da je lud pa na tebe da troši olovku

    • JelenaK

      09:07 // 12. 2. 2013.

      Ne ja, nego svi mi koji smo radili za te mandate. A što vi niste izašli na izbore sa svojim imenima i prezimenima, nego pod imenom LDP-a? Pa zato što sami ne biste dobili ni jedan glas više osim onih od vaših pajtosa i porodica.

    • milan

      01:28 // 14. 2. 2013.

      JelenuK za menadzera ldp u nisu. kakvi bre doktori nauka...

    • JelenaK

      19:46 // 17. 2. 2013.

      ...posebno ako se radi o doktorima s Megatrenda... ;)

    • blago slepima

      12:12 // 20. 2. 2013.

      Pa za tebe ni ukućani ne glasaju...

    • JelenaK

      21:38 // 20. 2. 2013.

      Predstavi se ko si, pa komentariši moje postove. Ja bar imam petlju da se potpišem, a ti se kriješ iza glupog naslova, šta li je... i pišeš neke nebuloze jer nemaš ništa ni pametno ni argumentovano da kažeš.
      Adios!

  • Vlado

    10:02 // 8. 2. 2013.

    Ulica Srdjana Aleksica, Trebinjca i Jelene Trikic,majke iz Prijedora "majka hrabrost", Milunke Savic , ratni heroj iz Prvog Svetskog Rata, Dijane Budisavljevic, zene koja je spasila 10 000 dece iz Jasenovca,inace Austrijanka,vizantijskog cara Justinijana I(Caricin grad,podigao cuvenu crkvu sv.Marije(Aja Sofija),episkopa Dositeja niskog i zagrebackog...
    Nikolaj Velimirovic i Justin Popovic zasluzuju naziv nekih centralnih ulica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: