Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 11. 2. 2014.

| Politika

“Niška priča” podržala SNS

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
niska-prica-i-sdps.jpg
Potpisan sporazum o saradnji - Rasim Ljajić (levo) i Miodrag Zdravkković (desno)

Potpisivanjem sporazuma o saradnji sa Socijaldemokratskom partijom Rasima Ljajića pokret “Niška priča” je indirektno pružio podršku koaliciji koju je okupila Srpska napredna stranka za predstojeće parlamentarne izbore.

Iako je prvi čovek “Niške priče” Miodarg Zdravković naglasio da je sporazum potpisan sa Socijademokratskom partijom (SDPS), a ne SNS-om, on je potvrdio da to znači i podršku opciji koju predvodi trenutno najjača partija u zemlji.

- U uslovima kada je SDPS na poslaničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom to tehnički može da znači i našu podršku toj listi. Mi pozivamo naše birače da glasaju za listu na kojoj se nalaze imena poslanika SDPS-a koji će naše ideje propagirati u Skupštini Srbije - rekao je Zdravković.

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić rekao je da koaliciji kojoj on trenutno pripada treba svaka moguća podrška i da je zato njegova stranka rešila da sarađuje sa “Niškom pričom”.

- Mi želimo da u predizbornoj kampanji dobijemo veću podršku političkih stranaka i društvenih grupa. Svaki glas nam je važan. Prema tome tražićemo podršku od različitih organizacija koje mogu da doprinesu našem boljem rezultatu - rekao je Ljajić.

Ljajić, koji je i aktuelni ministar trgovine, nagalsio je da na izbornoj listi SNS-a nema predstavnika “Niške priče”, ali je zato stranci iz Niša mesto u "izvršnoj vlasti", ne precizirajući o čemu je reč.

- “Niška priča” nije ništa tražila, ali ja sam nudio. Nudio sam mesto u izvršnoj vlasti kao kompenzaciju što se niko iz ovog pokreta ne nalazi na listi za narodne poslanike. Nismo ništa konkretizovali, ali sa naše strane postoji spremnost da se to dogodi nakon izbora - rekao je Ljajić.

Za “Nišku priču” je, kako kaže predsednik Zdravković, najvažnije da poslanici SDPS-a nakon izbora budu u poslaničkim klupama odakle će zastupati ideje pokreta iz Niša.


Nekada liberali..

Podsetimo, "Nišku priču" su formirali najviši funkcioneri niškog LDP koji su novembra 2012. godine napustili stranku Čedomira Jovanovića.

Među njima su bili i potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović, menadžer niškog LDP Predrag Jelenković i narodna poslanica Sanja Jefić-Branković.

Rasim Ljajić i njegova Socijademokratska partija su na prošlim izborima bili na listi Demokratske stranke. Ljajić je nakon izbora postao ministar u Vladi koju su formirale SNS, SPS i URS i na taj način napustio koaliciju sa kojom je ušao u Skupštinu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • baner

    11:42 // 17. 2. 2014.

    Znam dosta ljudi iz "Niške priče". Moja poruka njima: Nećete dobiti ništa a ostaćete umazani zauvek. Žao mi je.

  • dr Jakov Zlatar

    13:21 // 14. 2. 2014.

    A ti misliš da ćemo da te čekamo, kao deca u Srebrenici?Nema više branićemo se, za razliku od njih

  • Pera pisar

    18:13 // 12. 2. 2014.

    Vratite mandate gradjanima Nisa, niko od nas nije glasao za Ljajica vec za PREOKRET.Lopove i ljigavce u zatvor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: