Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 26. 6. 2020.

| Politika

Niška skupština: Ko će biti novi odbornici

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
skupština grada
Većina naprednjačka; Grafika: N.L/J.V.

U budućem sazivu niškog parlamenta Vučićeva lista imaće 47 mesta od 61, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija imaće 6 mesta, “Niš, moj grad” 4, Šapićev SPAS 3, a Ruska stranka 1 mesto. Više od polovine budućih odbornika biće prvi put u skupštinskim klupama, pokazuju predizborne liste.

Na izborima održanim u nedelju, glasalo je 44,28% građana, a najviše glasova osvojila je lista pod imenom Aleksandra Vučića - 58,23 % onih koji su izašli na birališta.

Objavljeni su konačni rezultati niških lokalnih izbora, a predsednica Gradske izborne komisije Ljiljana Berić kaže da će mandati će biti raspoređeni u subotu. izbori Većina nije glasala; Grafika: JV

Od 47 mesta koliko će pripasti Vučićevoj listi, 1 mandat dobija Pokret socijalista i to će biti dosadašnji predsednik Skupštine Grada Rade Rajković. Tri mesta imaće PUPS i svo troje su penzioneri i nisu bili odbornici u prethodnom sazivu - Mirjana Lapajne, Slavoljub Savić i Dušan Todorović. Predstavnika će imati i Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića, a to će biti profesor na Pravnom fakultetu i bivši pomoćnik gradonačelnika Nebojša Ranđelović.

Sva ostala mesta, njih 42, preuzeće odbornici Srpske napredne stranke, a na izbornoj listi su i viđenija naprednjačka imena - Dragana Sotirovski, Zvezdan Milovanović, Darko Bulatović, Zoran Perišić, Miloš Banđur, Uroš Radulović. Ima i novih lica koja nisu bili odbornici u prethodnom sazivu, kao što je odbojkaški trener Dragan Svetozarević i lekari - Bratislava Šarac, Vladan Ćosić i Ljubomir Dinić. Ostala imena možete pogledati ovde.


Ko će biti opozicija?

Socijalistička partija Srbije bila je u koaliciji sa SNS-om u prethodne 4 godine, a s obzirom na to da nema najava o razlazu - očekuje se da će da bude i u narednom periodu. Njih će u parlamentu predstavljati 6 ljudi, a prema izbornoj listi to će biti: zamenik predsednika Skupštine u prethodnom sazivu Mile Ilić, bivši predsednik Opštine Palilula Igor Novaković, doktorka Suzana Radovanović, Vidojko Đorđević, advokat Darko Nikolić i Bojana Simović, bivša direktorka Niškog kulturnog centra.

Grupu “Niš, moj grad” predstavljaće Dragoslav Ćirković, Branislav Jovanović, Miodrag Stanković i Emilija Marjanović, svo četvoro odbornici i u prethodnom sazivu.

Nova politička organizacija u Nišu, Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, imaće 3 odbornika: privatnog preduzetnika Nikolu Marinkovića, inženjera elektrotehnike Zorana Jankovića i pedijatrijsku sestru Dušicu Janković.

Kao manjinska lista, u nišku skupštinu je ušla i Ruska stranka, a prvi na njenoj listi bio je Milan Krstić. Krstić je kao član SNS nakon prošlih izbora bio na mestu predsednika gradske opštine Medijana, ali nije završio ceo mandat.

Kompletne rezultate možete pogledati u zapisniku GIK-a u prilogu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miodrag stojanovic

    12:49 // 28. 6. 2020.

    E pa nije lako da vatas zjale osam sati svakog dana,30 x mesecno,probajte,videcete,dobroto se sve zaboravi kad legne plata,al ipak.....

  • Dzamutka

    20:57 // 26. 6. 2020.

    Znaci i narednih 4 godina nerad,neznanje,samozivnost, zaposljavanje rodjaka ,ne polaganje racuna gradjanima ! Pobice se ko ce pre do dnevnica !
    Najgore je sto ima dosta onih sto digose ruke i prodadose aerodrom i Nis !

  • A be da be

    15:36 // 26. 6. 2020.

    Blago njima što će redovno da primaju platu za ništa. Dođu na posao kad hoće, završe svoje privatne poslove sa službenim kolima i još ih građani Niša plaćaju za to. I tata bi sine ovo radio.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: