Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 30. 12. 2020.

| Politika

Niške Dveri napravile top listu beščašća, a gran-pri dodelili gradonačelnici Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
IMG-41ce639bdffe2eb91e1a340f88276efa-V
Dveri ispred Gradske kuće; foto: Dveri

Prikrivanje broja umrlih, seča kedrova, julske poplave, SNS bakljade, zagađen vazduh, samo su neki od događaja i pojava koje su niške Dveri stavile na listu beščašća u 2020. godini. Gran-pri, kako kažu, dodeljuju gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski koja je, prema njihovoj oceni, za kratko vreme “izgovorila i uradila toliko besramnih stvari da je teško i nabrojati ih”.

2020. godinu iz ove opozicione partije karakterišu kao nadrealni film koji je režirao SNS uz dodatak pandemije koja je mnoge ostavila bez svojih najbližih.

I u ovim teškim uslovima niška vlast je bila u otvorenom sukobu sa javnim interesom Grada i Nišlija. Teško je i nabrojati sve blamaže i bestidnosti lokalne niške vlasti - piše u saopštenju.

Van konkurencije su ostavili gradonačelnicu Sotirovski za koju kažu da povukla toliko loših poteza da ne mogu ni da ih nabroje.

Ipak, izdvajaju nepotizam.

Tri člana njene porodice zapošljena su u javnom sektoru , ili premeštena na bolja i plaćenija radna mesta, i to baš u vreme njenog mandata. Dobitnica je prvog mesta i zbog netrpeljivosti prema kritici, jer je glumeći da je samo građanka a ne najviši funkcioner SNS-a i gradonačelnik Niša, tužila za uvredu sugrađanku zbog izrečene istine o nepotizmu koji sebi dopušta prva žena trećeg grada u Srbiji - piše u saopštenju.

IMG-1ce49bba8bf82095df2194a6f4e6015d-V Gran pri za Sotirovski; foto: DveriNabrajaju i lično bogaćenje za vreme obavljanja javnih funkcija, nebrigu za životnu sredinu, usvajanje budžeta bez javne rasprave, fingiranje Plana razvoja grada…

Iako je čitava Srbija videla je fotografije sa njene templarske inicijacije, taj status viteza Hrama nije je sprečio da izgovara neistine, krši zakone i Statut Grada, Generalni urbanistički plan, da nedeljama ćuti na upozorenja da će biti isečeni „solunski kedrovi“ tokom vanrednog stanja i „bulevarski“ kedrovi sa javne površine - piše između ostalog.

Zato su, kako kažu, nju kandidovali za gran-pri beščašća.


Top lista Dveri

U ovom pokretu, kako kažu, veruju da bi svaki Nišlija napravio sopstvenu, drugačiju listu, ali ovo je njihov izbor:

IMG-836b7c8cc1291d28a0f0a45b86095e8f-V Okitili jelku; foto: Dveri

1. SNS BAKLJADE NA KROVOVIMA TOKOM VANREDNOG STANJA

Odmah iza lika i dela gradonačelnice Sotirovski je blamaža i beščašće huligana niškog SNS, predvođenih predsednicima opština Palilula, Medijana i Pantelej, koji su u Nišu, tadašnjem žarištu pandemije, sa najvećim brojem umrlih i zaraženih, organizovali tokom tri noći sramne SNS bakljade na niškim krovovima, koju su Nišlije zatvorene u svojim domovima sa gnušanjem i nemoćno posmatrale - zaključuju Dveri.

2. PRIKRIVANjE INFORMACIJA NIŠKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE O BROJU UMRLIH, ZARAŽENIH I O STANjU U GERONTOLOŠKOM CENTRU, HITNOJ POMOĆI, PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI za vreme vanrednog stanja

3. SRAMNO ĆUTANJE GRADSKIH VLASTI NA OTPUŠTANjE TOKOM PANDEMIJE RADNICA OLIMPIAS-ovih KOOPERANATA

4. POPLAVE U NIŠU TOKOM JULA MESECA

Koju će posebno pamtiti grđani Palilule i drugih delova grada a najviše po nadrealnim slikama otvorenih kratera u asfaltu u poplavljenoj Njegoševoj, Mokranjčevoj i drugim novoasfaltiranim i od bujica upropašćenim ulicama - pišu iz Dveri.

IMG-60b4f8e148fdca4419e94404e9981c0a-V Loše asfaltirane ulice i ukrasi za jelku; foto: Dveri5. NESTRUČNO ASFALTIRANE NIŠKE ULICE PROPALE ZA MANjE OD GODINU DANA

6. SEČA "SOLUNSKIH STOGODIŠNjIH KEDROVA“ U VREME POLICIJSKOG ČASA ZA VIKEND zbog izgradnje montažne laboratorije "Vatreno oko“ u dvorištu Instituta za javno zdravlje

7. NAJZAGAĐENIJI VAZDUH NA BALKANU I U SVETU – više puta Niš je bio najzagađeniji Grad na Balkanu a više puta i na svetu.

8. URBICID I SEČA 13 KEDROVA SA JAVNE POVRŠINE NA BULEVARU NEMANjIĆA zbog ulaza u šoping mol "Delta planeta“

IMG-cc4efc73b624a323d0eac9eb1c736761-V Ispred Gradske kuće doneli niško đubre; foto: Dveri

9. ANTIDEMOKRATSKA PRAKSA UKIDANJA I FINGIRANJA JAVNE RASPRAVE ZA NAJVAŽNIJA AKTA ŽIVOTA U GRADU

Ukidanje demokratskih prava građanima Niša da imaju uvid u Budžet Grada koji je usvojen bez javne rasprave, kao i kršenje procedure, lažne komisije, koruptivna praksa i fingiranje javne rasprave od tri dana za usvajanje Nacrta Plana za razvoj Grada Niša od 2020.god. do 2026.god - piše u saopštenju.

10. DEPONIJE U CENTRU NIŠA, kraj Niške Banje i u niškim selima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cvrle

    19:17 // 17. 1. 2021.

    Interesuje me da li namerno ili slučajno na ovom spisku nema dva tendera za javni prevoz, tendera za finske behaton ploče, tendera za naučno-fantastični park, tendera za sva asvaltiranja 2018, 2019 i 2020. i da ne nabrajam dalje, ima bar još 8-9 klizavih tema.

  • zika

    12:28 // 31. 12. 2020.

    bravo..... a ostali iz opozicije da gledaju i uče.
    ja nikad nisam podrzavao dveri, ali za ovo su skroz u pravu.

  • Krstić (Medijana)

    03:46 // 31. 12. 2020.

    Da ima obraza odmah bi podnela ostavku. U Nišu SNS ima proverene kadrove, a za ovaj eksperiment je kriv B. Bajagić poslat iz Beograda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: