Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 8. 12. 2018.

| Politika

Niške Dveri o slučaju "prebijanja" odbornice: Laži, histerija i strah Vučićevog režima

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
dveri obradović jelena đorđević
Nekada saborci, sada pljušte optužbe: Foto: FB Dveri Niš, arhivska fotografija

Slučaj navodnih pretnji predsednika Dveri Boška Obradovića niškoj odbornici Jeleni Đorđević od pre 2 godine, niški odbor Dveri naziva histeričnom reakcijom režima i konstrukcijom laži koga nikoga nije prevarila, a dodaju i da vlast ulazi u poslednju fazu - pripremu terena za fizičku eliminaciju političkih protivnika.

Tabloid Kurir je juče tokom celog dana u nastavcima pisao o navodnim pretnjama Đorđevićevoj, a u večernjim satima Srpska napredna stranka otišla je korak dalje, osudivši ne pretnje prebijanjem, već samo prebijanje, koje se nije ni desilo, što je potvrdila i Đorđevićeva.

Dveri kažu da režim vodi histerija i strah i da je u pitanju “sinhronizovani atak Vučićeve političke menažerije, koji u potpunosti ogoljava totalitarnu prirodu vladajućeg poretka u Srbiji”.

A da je dotakao samo dno, jasno govori činjenica da u žalosnoj figuri Jelene Đorđević, traži slamku spasa. Sramna medijska inscenacija i konstrukcija laži o navodnim pretnjama dotičnoj, potom i osude od strane vlasti njenog prebijanja koje se nije desilo, sigurno ne može prevariti nikog u Srbiji, a sigurno ne građane Niša - navode Dveri.

Pokret Dveri dodaje da Nišlije prepoznaju manir ovog istrošenog političkog fenomena, bez trunke kredibiliteta, kako nazivaju Đorđevićevu, koja menja stranke, prodaje političke mandate i uverenja, za još malo medijske pažnje.

I zaista nema vernije slike Vučićevog režima od ove nesrećne žene. Pronašli se - napominju Dveri.

Niški ogranak Dveri tajming ovog slučaja objašnjava današnjim protestom “Stop krvavim košuljama u Beogradu” i zaključuju da je u “prirodi tiranske vlasti da oseća strah”. Pozivaju i građane da se ne boje i istupe, već danas, u odbranu svog dostojanstva.

Povodom tvrdnji niške odbornice oglasio se i ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da potencijalne pretnje zahtevaju ozbiljnu istragu Tužilaštva.

Ne smemo dozvoliti da bilo ko relativizuje nasilje. Mi nismo pokušali da relativizujemo napad na Borka Stefanovića već smo ga odmah osudili i uhapsili odgovorne, nismo mi prebili novinarke Pinka. Oni su ti koji čine nasilje, koji su pozivali na silovanje premijerke - rekao je Stefanović za RTS.

Podsetimo, aktuelna odbornica Zavetnika u niškoj Skupštini Jelena Đorđević, tvrdi da joj je lider Dveri Boško Obradović pretio pre 2 godine kada je bila član ove političke opcije i kada je rešila da napusti Pokret i pridruži se Jedinstvenoj Srbiji. Nijedan nadležni organ do sada nije potvrdio nijedno krivično delo u ovom slučaju.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Dveri Niš (preuzmi) - 31.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pasuljar

    21:59 // 9. 12. 2018.

    Jelena verovatno citas komentare

  • Osudjujem svaku vrstu nasilja, ali...

    23:07 // 8. 12. 2018.

    ...zašto verovati u moral i iskrenost osobe koja je izabrala da promeni 2 puta stranku, a da zadrži mandat. Zna se koji su obično motivi za takav čin. Na preletače moramo gledati kao na neiskrene korisnike sredstava gradjana.
    Pravi šou na naš račun, a sada nas još poziva i na sažaljenje. Moje neće dobiti, a nadam se da će svoju decu drugačije vaspitati.

  • sasa

    19:12 // 8. 12. 2018.

    Zao mi je zbog cestitih i postenih ljudi iz Dveri sto se baca ljaga na njih. Ovaj rezim treba pod hitno skloniti, ali lider Dveri Bosko Obradovic je spreman na ovo sto mu se pripisuje. Nadam se da ce za neko vreme doci neko castan i posten na celu Dveri!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: