Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 24. 12. 2019.

| Politika

Niški DS: Novac za doček Nove godine usmeriti u humanitarne svrhe

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stankovic
Stanković predao odborničku inicijativu; foto: DS

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se novac iz budžeta opredeljen za doček Nove godine na Trgu kralja Milana usmeri u humanitarne svrhe. Naglašava da nema razloga da se troši na proslavu dok imamo puno obolele dece i sugrađana sa socijalnim potrebama.

Stanković ne negira da je to tradicija svuda u svetu, kao i da se u Nišu redovno slavilo i dok je gradom upravljala Demokratska stranka, ali prema njegovom mišljenju, sada je drugačija situacija.

Ove godine kao i nekoliko prethodnih, stanje u gradu nije kao što je nekada bilo. Građani sve teže žive, plate i penzije su sramotno male, a troškovi života rastu. Takođe, kako se za doček Srpske Nove godine održava koncert u parku Svetog Save, smatram da je sasvim dovoljno da ove godine građani proprate samo ovu manifestaciju, nema potrebe da se za dve nedelje organizuje i plaća doček dve Nove godine - rekao je Stanković.

Odbornik Stanković podseća na niške humanitarce - Marinu Adamović i ljude koji organizuju akciju “Čepening”, a naglašava da se svi oni zalažu da se sa 10 “novogodišnjih” miliona pomoge deci.

Kako je Nova godina, Deda Mraz, paketići, radost i zabava za mališane, a koncert se održava pre svega za stariju populaciju, predlažem da grad Niš, sredstva iz budžeta, namenjena za proslavu na trgu, usmeri ka deci kojoj je pomoć najpotrebnija, a to bi im bio najlepši poklon za Novu godinu - zaključio je Stanković.

Umesto Željka Samardžića, čiji će koncert građane koštati 10 miliona evra, Stanković predlaže da na Trgu sviraju domaći niški bendovi ili da se “pušta muzika sa razglasa”.

Podsetimo, pop pevač iz Beograda će sigurno nastupiti u Nišu, iako je javna nabavka za njegovo angažovanje propala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Postar

    18:02 // 25. 12. 2019.

    Nemojte kolegu da mi dirate, i mi postari imamo dusu :))))

    • Ivica

      18:33 // 25. 12. 2019.

      Postarska je tuga pregolema

  • Ceca

    00:24 // 25. 12. 2019.

    Zeljko nije pozelJan u Nisu.

    • Sava

      18:35 // 25. 12. 2019.

      Niko ko nam uzima veliku lovu nam ne treba. Dogovorite La campanelu i bice extra.

  • Marko

    17:49 // 24. 12. 2019.

    Muka i radost je uvek išla rame uz rame na našoj planeti.

    Uvek postoje modeli da se dobije i jedno i drugo. Mogu na bini da budu neki mladi ambiciozni bendovi - besplatno - od poreza da se plati samo aparatura. A sa druge strane, publika da se malo isprsi i sakupi novac za dobročinstvo - tu kad dođe na trg. (da idu autorizovani sakupljači donacije kroz publiku i prikupljaju novac).

    I eto.

    • Ana Savic

      08:13 // 25. 12. 2019.

      Marko i Miodraze svaka cast. Potpisujem sve sto ste predlozili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: