Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 1. 9. 2016.

| Politika

Niški DS: Vratite Milisavljevića u poslaničku klupu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ds
Niški odbor bi da ima svog predstavnika u parlamentu; foto: Vanja Keser/arhiva

Predsednik Gradskog odbora DS u Nišu Miodrag Stanković tražiće od novog rukovodstva stranke, koje će biti izabrano nakon glasanja 24. septembra, da u Narodnu skupštinu vrate poslanika iz Niša Dušana Milisavljevića.

Da bi se ovako nešto desilo, neophodno je da se neko od aktuelnih poslanika Demokratske stranke povuče i da Milisavljević kao prvi naredni na izbornoj listi ponovo uđe u parlament.

Od budućeg rukovodstva Demokratske stranke zahtevaću da se za jednog od najaktivnijih narodnih poslanika iz prethodnog saziva dr Dušana Milisavljevića, po zanimanju specijaliste ORL, nađe mesto u poslaničkom klubu DS. Doktor Dušan Milisavljević se kao poslanik u prethodnom sazivu najmanje bavio političarenjem, jer je svu energiju usmerio na pomoć bolesnima i žrtvama nasilja - kaže Stanković.

Ipak, neophodno je da se povuče neko od poslanika koji su iz DS-a, a ne iz nekih drugih stranaka koji su bili koalicioni partneri demokratama na nedavnim izborima. Među 16 poslanika koji su sada u poslaničkom klubu DS, ima i članova Nove stranke, Zajedno za Srbiju i DSHV.

Stanković kaže da je Milisavljević zaslužio da predstavlja građane u Skupštini Srbije, jer je u prethodnom sazivu parlamenta lično uticao na donošenje brojnih zakona i izmena zakona.

Zahvaljujući njemu usvojen je „Zojin zakon“, a inicijator je i zakona da se nasilnici u porodici izmeste iz kuća. Takođe, pokrenuo je inicijativu za povećanje broja donora organa u Srbiji. U saradnji sa NURDOR-om pokrenuo je inicijativu da roditelji odsustvuju s posla za vreme lečenja njihove dece. Inicirao je izmenu pravilnika za lečenje dece u inostranstvu - nabraja Stanković.

Dodaje da je Milisavljević dao značajan doprinos izmeni propisa i zakona koji se direktno tiču građana juga Srbije, a posebno kada je reč o vraćanju vaučera Niškoj banji.

Prema statistici “Otvorenog parlamenta”, uz Vladimira Pavićevića, donedavnog člana Nove stranke, bio je jedan od najaktivnijih narodnih poslanika i podneo na stotine amandmana. Ipak, to nije bilo dovoljno za DS i Novu stranku da Milisavljevića i Pavićevića na izbornoj listi bolje pozicioniraju, kako bi oni već bili narodni poslanici. Tako je Milisavljeviću pripalo 17, a Pavićeviću tek 35. mesto.

Podsetimo, unutarstranački izbori u Demokratskoj stranci zakazani su za 24. septembar, a do sada su zvanično kandidaturu za predsednika stranke podneli Dragan Šutanovac i Srboljub Antić, dok se očekuje da se na izbornim listićima nađu i imena Bojana Pajtića i Zorana Lutovca

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan ignjatovic

    13:25 // 2. 9. 2016.

    Postovani,nisam demokrata,profesor doktor Milisavljevic je jedan od retkih poslanika u predhodnom mandatu koji je stvarno dao doprinos u razvoju parlamentarizma u Srbiju.Svaka mu cast.Takvi nam trebaju,a ne roboti ,glasacka masina.

  • Mustafa Nadarević

    08:31 // 2. 9. 2016.

    Nas rome niko ne pita, treba i mi da predstavljamo Niš.

    • CVETKO prvi

      16:07 // 2. 9. 2016.

      @ Mustafa Nadarević :
      E,brate,ne znam kako je ko glasao...a u razgovoru sa mnogima,svi su za "transparentnost,zastupljenost svih manjina, većina" i na kraju ...ostaju oni koji su već 256.god. u politici!Možemo samo da se nadamo da će doći neko bolje vreme,dostojno svih stanovnika Srbije, bez obzira na pol,veru, naciju,itd.A do tada ćemo da se svadjamo, budemo "svi protiv svih" i ubedjujemo !

  • jelena

    07:30 // 2. 9. 2016.

    Podržavam predlog!! Dr. Milisavljević je pokazao svima šta je posao poslanika.!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: