Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:25, 19. 8. 2013.

| Politika

Niški DS napustilo 160 članova

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Demokratska stranka Niš

Grupa, u kojoj su jedan odbornik i nekoliko doskora visokih funkcionera stranke prešla u pokret "Koalicija za Niš", koji predvodi bišvi potpredsednik niške Demokratske stranke Slaviša Dinić. Ivan Jocić DS koalicija za Niš Ivan Jocić, arhivska fotografija

Odbornik u Skupštini Grada Ivan Jocić, donedavni potpredsednik Demokratske omladine Srbije Aleksandar Šćekić i bivši predsednik omladine niškog DS Marko Lilić predali su danas tehničkom sekretaru DS fasciklu sa 163 potpisane ispisnice.

- Moram da se, na ovaj način, distanciram od centralističkog principa funkcionisanja, gušenja demokratičnosti i politike koja se bazira isključivo na ličnoj odanosti, bez prava na različitost i sa zabranom iznošenja kritike od strane lokalnih funkcionera - kaže Jocić, koji je bio član DS od 2000. godine.

Ipak, Jocić nije želeo da navede imena funkcionera koje smatra odgovornim.

Sva trojica najavili su da će svoje političko angažovanje nastaviti u "Koaliciji za Niš", ali za sada nije poznato da li će ih i koliko nezadovoljnih demokrata slediti.

Podsetimo, krajem aprila ove godine Demokratsku napustio je dotadašnji potpredsednik Gradskog odbora Slaviša Dinić, koji je važio za jednog od najuticajnijih funkcionera stranke u Nišu.

Slaviša Dinić Ubrzo nakon toga ozvaničen je rad "Koalicije za Niš", čiju okosnicu, pored Dinića čine odbornici u Skupštini Grada Dušica Davidović i Dragan Marković, kao i nekoliko odbornika iz Skupštine niške Opštine Pantelej.

Vredi pomenuti i da je pre mesec dana ova Koalicija najavila zajedničko delovanje u gradskom parlamentu sa odbornicima SPS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mimi

    08:54 // 20. 11. 2013.

    Bravo decaci DS ,bas imate viziju,ne znate gde ce te.Glasali smo da imate stav a ne da se selite svaki dan.Stidim se sto sam prevrtljivcima dao glas.LDP netreba da se hvali ovakvim ljudima.

  • Zoran Jovic

    14:03 // 12. 9. 2013.

    zito se cisti od kukolja da bi bilo spremno za maljanje i da bi se od njega dobilo kvalitetno brasno.
    Nije dobro brukati i kaljkati svoje bivse stranacke kolege , sve najbolje u novoj stranci.

  • Anastasia

    21:56 // 26. 8. 2013.

    Partija je prerasla u cirkus na celu sa raznim harizmaticnim vodjama, kojima se klanja izvesna grupa politicki nezrelih ljudi. Dusane, cvetak u kosi i neka te sreca prati!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: