Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 29. 9. 2012.

| Politika

Niški DS podržao Đilasa

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
simonovic.jpg
Miloš Simonović, arhivska fotografija

Gradski odbor Demokratske stranke jednoglasno je preporučio opštinskim odborima u Nišu izbor Dragana Đilasa za predsednika stranke.

Prema pisanju dnevnog lista Danas, za takav ishod založio se upravo aktuelni predsednik niških demokrata i donedavni gradonačelnik Miloš Simonović.

Danas piše da Simonović nije odgovarao na pozive novinara, a njihov izvor tvrdi da je Đilas prisustvovao sastanku i da je Simonoviću ponudio da bude član Predsedništva stranke, dok bi niški DS imao "bolji tretman u stranci“.

Sa druge strane među niškim demokratama koji podržavaju aktuelnog predsednika stranke Borisa Tadića, prema pisanju Blica, nalazi se Boško Ristić.

Za sada nema indicija da bi bilo koji niški odbor mogao da podrži kandidaturu Nišlije i nekadašnjeg zamenika predsednika stranke i premijera Zorana Živkovića.


Legitimnost niškog DS?

Podatak koji ozbiljno dovodi u pitanje formalnu podršku Nišlija bilo kom od kandidata je da je sadašnjem Gradskom odboru mandat istekao pre skoro 2 godine.

Poslednji izbori za lokalno stranačko rukovodstvo održani su 21. decembra 2008. godine. Njihov dvogodišnji mandat istekao je decembra 2010, ali izbori još nisu održani, što ozbiljno dovodi u pitanje kredibilitet aktuelnih predstavnika vodeće partije u niškom parlamentu.

Kada su Južne vesti krajem decembra 2011. godine pitanje legitimiteta niškog odbora postavili centrali te stranke, stigao je neuobičajen odgovor.

- Vaša pitanja tiču se unutarstranačke organizacije, te smatramo da nisu od naročitog značaja za širu javnost - navodeno je u pisanom odgovoru.

Nezvanično, razlog za odlaganje izbora bio je sukob između dve jake struje unutar ove partije u Nišu. Jedne, koju predvodi aktuelni Miloš Simonović i druge na čijem je Boško Ristić.

Ipak, na redovnoj konferenciji za novinare početkom septembra na pitanje novinara u vezi sa unutarstranačkim izborima u Nišu, portparol Gradskog odbora DS Dragana Stojanović rekla je da je problem zapravo u Beogradu.

- Izbore za Gradski odbor raspisuje Izvršni odbor stranke. Mi smo njima nekoliko puta slali dopise, ali oni jednostavno nisu to uradili - rekla je Stojanović.

Identična situacije je i sa opštinskim odborima ove stranke u Nišu, s obzirom da su i njihovi izbori bili održani decembra 2008. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Vukadinovic

    02:07 // 5. 10. 2012.

    Извинте ме на интересовању, а где је ту Дулић? Да ли ће и он да подржава или у то време већ да издржава?

  • Sasa Vasilic

    16:36 // 2. 10. 2012.

    ma,koga briga...

  • Koga bre to mislite da fortate

    00:18 // 2. 10. 2012.

    Zbog čega bi onda Tadić, koji čak ima i nešto dobrih dela za Srbiju – morao da bude smenjen zbog jednog poraza, i to poraza kojeg nije skrivio on, nego izdajnička koalicija (USRovci i komunjare nisu ni izašli na drugi krug!) i lenje članstvo DS – koje nije ni odradilo kampanju!
    Ovo nije principijelno pitanje! Iza ovoga je neka velika udbomafijaška prljavština! Kako to naprdnjaci u seči gradonačelnika poštedeše jedino Đilasa? I, najzad - misli li udbomafija, da mi OSTALI – ne možemo napraviti novu stranku, bez njih?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: