Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 15. 11. 2019.

| Politika

Niški DS traži sednicu Skupštine posvećenu "Divljani"

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Miodrag Stankovic
Traže pomoć Divljani; foto: Demokratska stranka

Nekadašnje popularno odmaralište "Divljana" ne radi već 3 godine, a zaposleni 2 godine ne primaju platu, navode niške demokrate. Zato je predsednik Gradskog odbora DS Niš, predao odborničku inicijativu u Skupštini Grada, kako bi se rešio opstanak ove ustanove i traži hitnu sednicu gradskog parlamenta. DS je do sada bojkotovao Skupštinu.

Od 2016. do 2018. objekat su koristili azilanti, a posle njihovog odlaska objekat je prazan.

Međutim, i dalje postoje zaposleni.

Devetoro zaposlenih u ustanovi su obavljali svoje redovne poslove u skladu sa svojim ugovorom o radu i danas su u radnom odnosu. Njihov status nijednim aktom nije menjan ali objekti su prazni, a zaposleni od juna 2018.godine nisu primali plate. Obraćali su se i Gradu i Komesarijatu za izbeglice, većnici gradskog Veća Grada Niša zaduženoj za dečju i socijalnu zaštitu, ali bez rezultata - navodi Stanković.

Šef niških demokrata navodi da su ovi radnici skoro 2 godine bez novca i to ne svojom krivicom, a da im, osim plata, nisu uplaćivani ni doprinosi tako da ne mogu da se leče.

Oni ne mogu ni da se zaposle, čak i kad nađu drugi posao jer su još uvek u radnom odnosu u ustanovi “Divljana”. Inače, obezbeđena su redovna, svakodnevna dežurstva u ustanovi iz bezbednosnih razloga, to su organizovali sami zaposleni - rekao je Stanković.

Demokrate navode da bi to opet moglo biti popularno mesto za dečju rekreativnu nastavu kao nekad.

Za ponovno stavljanje u funkciju dečjeg odmarališta, bilo bi potrebno oko 15.000.000,00 dinara.

Pre nego su azilanti došli, u obnovu toplovoda iz sredstava humanitarne pomoći, uloženo je oko 28.000.000,00 dinara. Postoje i zaostala dugovanja ustanove prema dobavljačima. Novac je potreban i da se objekat renovira i privede nameni-boravku školske dece ( krečenje, popravka instalacija, sređivanje kruga – parka, klupa i drugo) - izjavio je odbornik Stanković.

Demokrate tvrde da će se stanje pogoršati, pa traže sednicu Skupštine po hitnom postupku kako bi se našlo rešenje za "Divljanu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    20:47 // 16. 11. 2019.

    Divljane je bilo divno odmaraliste gde su deca isla - skola u prirodi. Bilo je jevtino i isla su sva deca, a ne kao sad. Sedam dana u Guci 21.000 a sedam dana na zlatiboru 23.000. Divljana je namerno unistena da bi se deca slala na druge destinacije koje su mogo skuplje

  • Radmila

    15:07 // 16. 11. 2019.

    Divljana je potrebna nama roditeljima. Nadamo se da ce ova bahata vlast poslusati Stankovica.

  • baba kurana

    12:59 // 16. 11. 2019.

    Boze me oprosti,ovi botovi nisu normalni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: