Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 22. 2. 2018.

| Politika

Niški DS traži smenu glavnog urbaniste grada

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Demokratska stranka
Demokrate sumnjaju u namere vlasti; Foto: JV

Zato što se stalno menjaju planovi generalne regulacije, niške demokrate zahtevaju smenu glavnog urbaniste Niša Nikole Lečića, jer se time zbunjuju investitori, a pored toga što se obmanjuju građani, nepoznato je koliko sve to njih košta kao poreske obveznike, dodaju iz DS.

Naime, Demokratska stranka u Nišu tvrdi da se stalnim izmenama plana generalne regulacije blokira izgradnja određenih lokacija, jer sama procedura izmene traje i duže od godinu dana. Kao primer navode Opštinu Medijana i žalbe građana na promenu uslova gradnje u zoni Kliničkog centra, južno od Bulevara Zorana Đinđića. Investitor je dobio parametre gradnje, u skladu sa tim sklopljeni su ugovori sa vlasnicima parcela, kažu demokrate, građani su dobili novčanu nadoknadu i započeta je izgradnja.

Uvidom u nove-parcijalne izmene ustanovljeno je da se vrše izmene i to: u zoni Kliničkog centra, južno od Bulevara Zorana Đinđića, gde je maksimalna spratnost objekta na parceli većoj od 6 ara P+6 (visina 27 metara) promenjena u P+4 (maksimalna visina do 20 metara). Na javnoj raspravi koja je održana 21.02.2018. vraćena je spratnost P+6 ali je odluka o maksimalnoj visini objekta ostala 20 metara, što u prevodu znači da bi visina prostorija bila mnogo manja od propisane, i takvi stanovi bi bili neuslovni za život - objašnjavaju iz DS.

Ovim aktuelna vlast, navode demokrate, stvara probleme i građanima i investitorima, a sumnjaju i da se na ovaj način pritiskaju oni koji bi da ulažu.

Zato i nema kranova, zato se u našem gradu ništa ne radi niti gradi. Sve ovo govori da imamo vlast koja nema viziju za razvoj grada, već se promene dešavaju od danas do sutra, očigledno u skladu sa potrebama pojedinih interesnih grupa - napominju demokrate.

Podsećaju da je u vreme njihove vlasti usvojen Generalni urbanististički plan za period od 2010-2025, kao i planovi generalne regulacije za 5 niških opština. Pozivaju vlast SNS da usvoje novi plan, ako im ne odgovara sadašnji. Kao prvu adresu za objašnjenje ovakvih odluka, navode glavnog urbanistu Nikolu Lečića.

Plan generalne regulacije Gradske opštine Medijana menjan 2015. a zatim i 2017.godine. U odlukama glavnog gradskog urbaniste nema konkretnog obrazloženja zašto se rade parcijalne izmene Planova generalne regulacije - kažu iz DS.

Zato će na sledećoj sednici Skupštine grada, kako zaključuju demokrate, tražiti da se ne usvoji izveštaj o radu glavnog urbaniste za 2017, a zatim i njegovu smenu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Teletabisi

    19:25 // 23. 2. 2018.

    Javno traže smenu čoveka koji štiti javni interes i ujedno javno zastupaju interes gradjevinske mafije. Ovi iz demokratske stranke su pravi teletabisi :)

  • Nislija

    23:48 // 22. 2. 2018.

    Vole naše stranke da se bave i nestranačkim pitanjima i to ti je. Još ako je zamišljeni protivnik neko ko nije iz političkog blata, to im je sladje da ga u to blato uvuku.

    Udarite na SNS, na gradonačelnika, ako se već igrate politike ...

  • Slavko

    23:47 // 22. 2. 2018.

    Možemo samo da čujemo i imena investitora, pa da nam sve bude jasno?
    Zona između Bulevara Z. Đinđića i KC-a NE TREBA DA BUDE ZONA ZA KOLEKTIVNU STAMBENU IZGRADNJU!
    Akcelerator za zračnu terapiju bi onda praktično bio u dvorištu zgrade!
    Raspitajte se malo, i demokrate, i novinari i potencijalni insvestitori i kupci tih stanova šta znači AKCELERATOR u dvorištu zgrade i kako deluje na zdravlje ljudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: