Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 12. 10. 2023.

| Politika

Niški SPS: Nismo ničiji adut, niti teret - najbolji smo kada smo sami na vlasti

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
SPS
Niški socijalisti smatraju da su najveće investicije bile u njihovo vreme u Nišu; foto: JV / N. Đ.

Iako lokalni izbori nisu raspisani, niti se zna kada će tačno biti održani u Nišu, Gradski odbor SPS ističe da je spreman za izbore, najavljuju da će Niš vratiti u period 90-ih godina kada su izgrađene najveće kapitalne investicije u gradu, a Niš bio “najveće srpsko gradilište”. Smatraju da su korektni koalicioni partneri, ali da nisu ničiji adut, niti teret, već da najbolje rezultate pokazuju kada su sami na vlasti.

Niški socijalisti na današnji dan, 12. oktobra osnovali su Gradski odbor SPS, a prvi predsednik Mile Ilić istakao je da su više od 20 godina deo gradske vlasti, te da su u tom periodu ostvarili zapažene rezultate, boreći se za dalji razvoj Niša, kao modernog, evropskog grada.

Priliku su niški socijalisti iskoristili da govore i o svom političkom programu i budućim lokalnim izborima, ističući da će činiti sve ono što su radili od osnivanja.

Očekujemo da ćemo ostvariti najbolji mogući rezultat u odnosu na sve prethodne, da će građani prepoznati da smo ozbiljna i odgovorna partija, koja ne nudi obećanja koja ne može da izvrši. Da smo sa svakom partijom sa kojom smo učestvovali u vlasti bili korektni koalicioni partneri, ali da smo najbolje rezultate postigli kada smo bili sami na vlasti kada je Niš bio najveće srpsko gradilište i očekujem da će nam građani dati podršku - rekao je Mile Ilić

sps Ko o čemu niški socijalisti o "Kalči" i podzemnom prolazu; foto: JV / N. Đ. Govoreći o koalicionim partnerima, Ilić je rekao da nisu ničiji adut, niti teret, već da su partija kontinuiteta, kao i to da su mnoge političke partije koje su formirane pre njih ili nestale ili su sada podeljene.

Sadašnji predsednik niškog odbora SPS-a Igor Novaković, takođe je govorio o lokalnim izborima i rekao da građani ne bi trebalo da imaju strah od promena, koje SPS čini od osnivanja.

Do 1996. godine u Nišu je napravljeno 600 novih kapitalnih objekata. Od sređivanja Pobedine ulice, podzemnog prolaza, Kalče, Bazara, Zona 1, 2 i 3, tržni centar Ambasador, obilaznice oko Niša. Mi danas nemamo poplava u Nišu, jer je u mandatu SPS-a sređen nišavski kej, jer je grad nekoliko puta do tada bio poplavljen - kaže Novaković.

O njihovim adutima na budućim izborima Novaković je rekao da imaju velike planove kako bi se Niš ubrzano razvijao, te da će pomoći domaćim malim i srednjim preduzećima, podsticati mlade da se vrate na selo, a pre toga srediti komunalnu infrastrukturu u selima.

Zaključio je na kraju da iako ne zna kada će izbori biti raspisani, primećuje da njihove ideje “kopiraju” ostale političke opcije u gradu, te da ga to ne čudi, jer su njihove ideje najprogresivnije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aja

    11:54 // 15. 10. 2023.

    Hahaha, dobar vic! Jesmo zaboravni, ali toliko baš nismo. Lustracija.

  • Steva n

    08:36 // 15. 10. 2023.

    Biće zabranjen rad tim neo-komunjarama.

  • Najgori

    08:03 // 13. 10. 2023.

    Jer tada najviše kradete, kada ste sami na vlasti, pa da.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: