Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 9. 5. 2024.

| Politika

Niški SSP o "milionskom usponu preko Štaba": Da je zakona, tužilaštvo bi ih ispitalo

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
jelena milošević
Reakcija poslanice; foto: Jelena Milošević

Da je zakona, tužilaštvo bi ispitalo kako su vlasnici Sim puka i Vodomontera za dve godine dobili milione iz gradskog budžeta, ističe narodna poslanica SSP-a Jelena Milošević. Ona smatra da zakon ne važi za funkcionere SNS-a, ali podseća da je ta stranka uzela “zakon u svoje ruke” kada Draganu Sotirovski nije stavila na listi za predstojeće izbore.

sim puk 2 "Milioneri iz blata"; foto: JV / Tamara Radovanović Na pisanje Južnih vesti o firmama iz Malošišta i Lalinca koje su bez referenci dobile su milione iz gradskog budžeta, reaguje i narodna poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević. Ona poslove koje su te dve firme dobijale preko Štaba za vanredne situacija naziva “velikom pljačkom građana Niša”.

Akteri ove afere su visoki funkcioneri Srpske napredne stranke - gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i bivši predsednik MZ Malošište i član SNS-a Zoran Stanojević i za njih zakon ne važi. Jer da je zakona, tužilaštvo bi pitalo vlasnike firmi odakle im toliki prihod za samo dve godine, ko im je omogućio tolike prihode. Kolike tačno ne zna se, jer nadležni uporno izbegavaju da odgovore na ta pitanja - navodi Milošević.

sim puk 1 Bez referenci do vrtoglavih prihoda; foto: JV / Tamara Radovanović Pošto je Gradska uprava u Nišu tvrdila da ne može da dostavi dokumente o poslovima koje su te dve firme dobile od Grada jer su predmet DRI kontrole, narodna poslanica je na Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja postavila pitanje Vrhovnom državnom revizoru Duška Pejovića da li oni ta dokumenta fizički iznose iz gradske Uprave, pa ih zato ne mogu dostaviti.

Odgovor je da ne, već ih skeniraju. Dakle, klasično izbegavanje odgovora gradskih institucija o iznosu novca koji je isplaćen ovim firmama - kaže Jelena Milošević.

Iako javne institucije ne reaguju, Milošević smatra da je sama Srpska napredna stranka uzela “zakon u svoje ruke”.

Kaznili su gradonačelnicu Niša tako što su je sklonili s liste za predstojeće lokalne izbore. I ne samo nju, već sve viđenije naprednjake. Time su indirektno priznali da je Nišem katastrofalno upravljano i pokušavaju da tu lošu vlast, zamaskiraju kozmetičkim promenama. Nude Nišlijama nova lica koja će zastupati istu politiku - politiku partije iznad svega, korupcije, nameštenih tendera - smatra narodna poslanica.

Kada bi se tužilaštvo umešalo, kako kaže Milošević, možda bi se i saznalo po čijem nalogu se sve radi, zašto se kradu izbori i uvoze birači, a kada proradi “biće vredno za Oskara”.

Podsetimo, ubrzo nakon pisanja Južnih vesti da su dve firme bez referenci u poslednje četiri godine SNS vlasti u Nišu došle do vrtoglavih prihoda, jedna od njih je dobila novi zadatak i nove milione.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    20:39 // 10. 5. 2024.

    Alo, posteni i botovi, jos malo, pa ce izbori. Kad se zavrse, uz kradju, manipulacije, pljuvanje izisle opozicije na izborima, oglasiti se, ne cutite i krivac ce vam, verovatno, biti Djilas. Slabo pratite predizborne aktivnosti u Srbiji! Gazda Hill je podrzao svog coveka, koji im sve daje, sto se Kosmeta tice! Ziveli!

  • rene

    12:47 // 10. 5. 2024.

    moglo bi tužilaštvo u paketu i tvoje poslovanje da ispita Poslanice i Preduzetnice

  • Aleksandra

    08:04 // 10. 5. 2024.

    @Var trhnolog
    SSP "ignoriše" izbore samo u Nišu i Beogradu. Objasnite kako su to izborni uslovi dobri u, npr. Novom Sadu, ili Valjevu, a u Nišu i Beogradu nisu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: