Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:12, 18. 3. 2020.

| Politika

Niški Savez za Srbiju obustavlja političke aktivnosti i nudi pomoć Štabu za vanredne situacije

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
zona slobode niš
Bez daljih aktivnosti u Nišu, foto: Savez za Srbiju

Nakon uvođenja vanrednog stanja zbog virusa korona, niški Savez za Srbiju odlučio je da prekine sa političkim aktivnostima, ali će građane o važnim temama, kako kažu, obaveštavati pisanim putem. Sve resurse, kako kažu, stavljaju na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije.

Kako ne bi učestvovali u eventualnom širenju virusa korona, u skladu sa gradskim i odlukama Vlade, niški Savez za Srbiju prekinuće aktivnosti. Kažu da su odluku doneli jer su odgovorni ljudi, te da će vreme posvetiti brizi o porodici.

Sada je vreme za brigu o zdravlju, za solidarnost i društvenu odgovornost, a ne za politički marketing, za paniku i za zloupotrebu vanrednog stanja u svrhu političke promocije, bilo koje političke opcije, pa ni stranaka koje su na vlasti. Sve svoje resurse i infrastrukturu svojih organizacija stavljamo na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije - saopštavaju iz Saveza.

Iako podržavaju mere vlasti, smatraju da su reakcije došle kasno i da je trebalo ranije reagovati i sprečiti pojavu virusa korona na teritoriji Srbije.

Dok se virus širio Evropom vlast je raspisivala izbore i sakupljala potpise stotine hiljada ljudi. Dok su druge zemlje uvodile mere i vanredne situacije, naša se vlast smejala virusu, a Niš kao jedno od žarišta epidemije ostavljen bez dovoljno informacija, bez adekvatnih testova i bez kvalitetne i javne reakcije epidemioloških službi. Mere je trebalo doneti ranije i reagovati ozbiljnije - kažu oni.

Ipak, dodaju da će pomoći u primeni svih odluka koje su u interesu zaštite od epidemije, a Nišlije pozivaju na disciplinu i poštovanje propisanih zdravstvenih mera.

Podsetimo, nakon uvođenja vanrednog stanja, Gradska izborna komisija obustavila je sve izborne aktivnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jota

    13:14 // 18. 3. 2020.

    Ponovo se rodila ljubav.Kao 2012-2014. Zagrljeni do poslednje pare.Sto se setalo? Pod plastom vanrednog stanja
    Svi na izbore.

  • Cica

    10:01 // 18. 3. 2020.

    Lepo vas je vuçi o sad izigrao. On ce da nastavi kampanju i za vreme vanrednog stanja i preko medija i preko sns "volontera" koji ce da dele propagandne materijale starcima i staricama.

  • ђура

    08:19 // 18. 3. 2020.

    Коректно .

    • Шишач снс-ОВАЦА

      08:59 // 18. 3. 2020.

      Ђура вам је опростио што вас је тукао!

    • ђура

      11:31 // 18. 3. 2020.

      Ђура је грађанин а не поданик .

    • Шишач снс-ОВАЦА

      16:25 // 18. 3. 2020.

      Свака част, Ђуро. Искористио сам реплику чија смисао не мора да буде тачна у твом случају. У том смислу, мало извињење. Поздрав.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: