Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 15. 10. 2023.

| Politika

Niški Zavetnici o obećanjima gradonačelnice stanovnicima Delijskog visa: Bolje išta nego ništa

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
samoposluga 1
Zavetnici smatraju da Grad treba da ponudi duži rok zakupa investitorima; foto: S. V.

Nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala stanovnicima Delijskog Visa renoviranje nekadašnje samoposluge, oglasili su se Zavetnici iz Niša koji smatraju da je logičnije da Grad ponudi investitorima duži rok zakupa i troškove renoviranja. Kažu i da će obećano održavanje pojedinih ulica, stanovnicima polovično rešiti problem poplava.

samoposluga, sotirovski Grad nije uspeo da pronađe investitore pa će sam da investira; foto: S. V. Niški odbor stranke Zavetnici podržao je proteste stanovnika Delijskog Visa, a sada su reagovali na obećanje gradonačelnice da će Grad uložiti novac poreskih obveznika za renoviranje nekadašnje samoposluge u tom naselju.

Iako je nekoliko puta raspisivan tender, Grad nije uspeo da pronađe investitore jer oni nisu hteli da oronuli prostor iznajme na rok od pet godina. Prema njihovoj računici, novac koji bi uložili u renoviranje ne bi im se vratio u tako kratkom roku. Zato Zavetnici misle da je Grad trebalo da im ponudi duži rok.

Protestima je iznuđeno rešenje da Grad Niš iz svoje kase izdvoji značajna sredstva u renoviranje pa da onda tako opremljen objekat ponudi privrednicima. Ne znamo kome je to palo na pamet. Dakle, zarad ne znamo čega, nije poželjan duži rok zakupa gde bi trošak renoviranja išao na teret investitora, nego je poželjno da bude kraći rok zakupa, a da ceh plate poreski obveznici u Nišu. Ne bi nas začudilo da se posle uloženog gradskog novca neko doseti da sređen objekat iznajmi ipak na duži rok. To bi tek bilo, kako narod kaže, duplo golo. Da li će nas i ta sreća zadesiti, videćemo... valjda - kažu Zavetnici.

samoposluga "Narod bi rekao “Bolje išta nego ništa” što je i istina"; foto: S. V. Oni su se osvrnuli i na obećanje Sotirovski da će se u ulici Ljubomira Nikolića redovno čistiti atmosferska kanalizacija, za koje kažu da će polovično rešiti problem stanovnika Delijskog Visa.

U ulici Ljubomira Nikolića kažu, neće uraditi asfaltiranje sa prethodnim uređenjem kolovoza i trotoara u skladu sa saobraćajnim standardima, već će zakrpiti udarne rupe, odnosno staviće samo zakrpe, što se odnosi i na ugao iste i ulice Vojnika Bojana Matića pa će se i dalje stvarati velike bare kao i obično kad padne obilnija kiša. Narod bi rekao “Bolje išta nego ništa” što je i istina. Videćemo kako će to izgledati - navode Zavetnici.

Podsetimo, da ne bi bili žrtva predizbornih obećanja, meštani Delijskog Visa rekli su da će za mesec dana ponovo izaći na protest ako u svom naselju ne vide konkretne radove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    18:13 // 19. 10. 2023.

    Боже,колико је посмртних плаката на зиду самопослуге...јел'то
    "Делијском вису" прети изумирање?!?

  • Igor

    00:46 // 16. 10. 2023.

    "Savetnici"

  • dokle

    23:47 // 15. 10. 2023.

    Videcemo hoce li biti nesto konkretno ili obecanje ludom radovanje, mirise mi na to da cemo za manje od mesec dana ponovo na ulicu, a zivo me zanima da li se istaknuti sns funkcioner iz naseg naselja Vladica Maricic oglasio negde po ovom pitanju, da li je izneo svoj stav ili jos uvek sedi kao mis u svojoj rupi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: