Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 4. 10. 2023.

| Politika

Niški Zavetnici podržavaju protest na Delijskom visu, pridružuju se protestnoj šetnji

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
delijski vis
Pozvali svoje pristalice da podrže Trošarince; foto: S. V.

Ulice u katastrofalnom stanju, zelenilo koje niko ne održava, problemi sa smećem i samoposlugom u naselju Delijski vis, nerešivi su problemi koji muče stanovnike tog dela grada, smatraju iz niškog odbora stranke Zavetnici. Zato najavljuju da će se, zajedno sa svojim pristalicama, pridružiti protestnoj šetnji koju organizuju Trošarinci u subotu, 7. oktobra, od 17 sati.

troška samoposluga U subotu protest zbog samoposluge; foto: FB Radne akcije Delijski vis Niški Zavetnici smatraju da su zahtevi građana Delijskog visa opravdani i da se godinama nagomilavaju problemi koji ih stavljaju u nezavidnu situaciju. Oni su pozvali svoje pristalice da se, bez stranačkih obeležja, pridruže protestnoj šetnji za obnovu oronule samoposluge.

Želimo da zajednički izrazimo bunt zbog nebrige gradskih vlasti koja je dovela do toga da nam je Delijski Vis potpuno zanemaren i zapušten. Naši članovi i simpatizeri koji tu žive ukazuju nam na brojne probleme koji muče stanovnike Delijskog Visa - saopštili su Zavetnici.

Jedan od problema je, kako navode, veoma prometna ulica Ljubomira Nikolića koja se samo “krpi”, zatim ugao te ulice i vojnika Bojana Matića koji prilikom svake kiše bude poplavljen,još gora situacija u bočnim ulicama i trotoari koji “kao da ne postoje”.

Zelene površine javno preduzeće toliko retko kosi da su građani prinuđeni da se sami organizuju u raščišćavanju rastinja kako bi svojoj deci omogućili bezbedno kretanje i prostor za igru. Odnošenje smeća i postavljanje kontejnera je takođe veliki problem u celom naselju, očigledno nerešiv problem za nadležne. Nedostatak samousluga i uopšte prodajnih objekata robe široke potrošnje samo je jedan od mnogih, ali krupan problem za građane - navode Zavetnici.

Zavetnici su obećali građanima Delijskog visa da će, ukoliko dobiju poverenje glasača i budu deo gradske vlasti ili vlasti u Opštini Palilula, učiniti sve da nagomilane probleme u tom naselju uspešno reše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mrk

    16:41 // 4. 10. 2023.

    Idite radite nešto korisno od protestanata iz knjazevacke dobismo skakaonice...

    • Torpedo

      19:55 // 4. 10. 2023.

      Tvoj komentar je ,totalno, nekoristan ! A,ako ti ne svidjaju skakaonice, ti stavi skije na auto i srecan put !

  • Гага

    16:09 // 4. 10. 2023.

    "Не лаје лета села ради,него себе ради"...кад се"докопају власти",заборавиће"куде је тај-Делијски вис"?!

  • 1234567890

    15:58 // 4. 10. 2023.

    "Zavetnici" su samo oní što su se porodili, ostali ... il' će se porode il' neće !
    Znam, znam ... bilo je grubo s' moje strane ali je "Repeticio est mater studiorum"... samo za one koji su studirali a za one koji su "studirali" 2-3 meseca- ne važi ! Ispod 9 meseci se ne važi a mnogi mogu i da prenesu...
    Izvinjavam se svima , "ponese me" tastaturae ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: