Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 16. 7. 2015.

| Politika

Niški "ćutolozi" u republičkom parlamentu

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-narodna-skupstina-velika-rts-rs
Neke poslanike nismo čuli skoro godinu dana; foto: screenshot/ rts.rs

Poslanici iz Niša Bratimir Vasiljević (SNS), Milorad Stošić i Miroljub Stanković (PUPS) su, prema podacima Otvorenog parlamenta, među najneaktivnijim poslanicima. Skoro godinu dana nisu rekli ni reč u Skupštini.

Iako se njihove plate kreću oko 100.000 dinara, pojedini narodni poslanici iz Niša od početka godine nisu imali nijedno obraćanje za skupštinskom govornicom, a neki čak i duže.

490x370-bratimir-vasiljevic Bratimir Vasiljević (SNS); foto: JVPoslanik Bratimir Vasiljević je svoj poslednji govor, prema evidenciji Otvorenog parlamenta, održao 31. jula prošle godine.

Na pitanje zašto ništa nije rekao skoro godinu dana, Vasiljević kaže da se ne bavi time kada je održao zadnji govor, jer radi i mnogo važnije poslove nego da priča.

Diskutujem tamo gde treba, na primer na odborima. U Skupštini drugi pričaju, ja slušam - kaže Vasiljević.

Inače, on je novembra 2014. godine Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da mu je poslanička plata 75.000 dinara.

Među najneaktivnijim Nišlijama su i dva člana PUPS-a, Milorad Stošić i Miroljub Stanković.

Dok Stanković, kog smo poslednji put čuli u Skupštini 26. oktobra, nije želeo da preko telefona komentariše svoju poslaničku aktivnost, njegov stranački kolega Milorad Stošić nije verovao da je prošlo skoro godinu dana od poslednjeg govora.

Moraću to da proverim. Ipak, nije Skupština jedina aktivnost poslanika. Recimo, mnogo je bitnija aktivnost u odborima nego na sednicama na kojima uglavnom pojedinci promovišu sebe ili svoje grupacije. Pravi rad je u odborima, u kojima sam ja veoma aktivan - kaže Stošić.

219-Stosic-Milorad-150x0 Milorad Stošić (PUPS); foto: parlament.gov.rs

Inače, on je pre 5 meseci Agenciji prijavio poslaničku platu od skoro 105.000 dinara, a Stanković je maja prošle godine imao primanja od 98.000 dinara.

Osim ovih Nišlija, među poslanicima sa juga koji se retko čuju je i Velibor Stojković (SNS) iz Vlasotinca, koji se javnosti poslednji put obratio 31. jula 2014. godine.


Opozicija najaktivnija

Kako se navodi u izveštaju Otvorenog parlamenta, poslanici iz Niša sa najviše govora su članovi opozicije.

490x370-blagoje-bradic-ZZS Blagoje Bradić (Zajedno za Srbiju); foto: zajednozasrbiju.rsAko je sudeći prema ovim podacima, ubedljivo najaktivniji poslanik iz Niša, ali i juga je Blagoje Bradić (Zajedno za Srbiju) koji je za prvih 6 meseci imao 146 obraćanja i čak 257 amandmana.

Ne samo da sam najaktivniji od poslanika sa juga, nego sam 4. u celoj Skupštini po aktivnosti - kratko je prokomentarisao Bradić.

Sledi Nišlija Dušan Milisavljević (DS) sa 26 govora od početka godine, a treći po broju govora (11) je Goran Ćirić iz iste stranke.

Po broju amandmana prednjači Bradićev kolega iz poslaničke grupe Ninoslav Stojanović (SDS) koji ih je od početka godine podneo 259.

Inače, u proseku najmanji broj amandmana podnose članovi vladajuće koalicije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • koki

    10:22 // 17. 7. 2015.

    NEVIDJENA SRAMOTA ZA NAS!!!

  • Pera

    09:38 // 17. 7. 2015.

    Pa normalno je da ćute kad im je sve potaman. Kad ih narod najuri onda će da zinu ko čavke.

  • Dr.Pravdić

    09:34 // 17. 7. 2015.

    Šta će nam uopšte "narodni"parlament kada on to odavno nije!?Neka se zove stranački parlament gde bi mogli da sede samo predstavnici stranaka(sada šefovi poslaničkih grupa)koji bi debatovali i glasali za javnost kao glumci u pozorištu,a glasovi bi imali vrednost proporcionalno procentima stranaka dobijenih na izborima.Uštedeli bi na platama dvesta i nešto poslanika,na troškovima onolike zgrade itd

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: