Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 16. 5. 2018.

| Politika

Niški naprednjaci “postali" komunalci

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Zvezdan i Banđur, foto SNS
Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i poverenik SNS Zvezdan Milovanović na travi; Foto: FB SNS

Poslednjih nedelja funkcioneri i članovi Srpske napredne stranke u Nišu, uniformisani majicama sa natpisom Aleksandar Vučić, kose, farbaju i sređuju javne površine, vrtiće i groblja. Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da javna komunalna preduzeća nemaju dovoljno kapaciteta, kao i da ih građani pozivaju da im sređuju zelenilo, a upućuje apel i drugim strankama da se uključe.

Ručne kose, trimeri za travu i četke za farbanje zamenili su olovke, papire, pečate i aktn-tašne i postali novi alati niških funkcionera iz redova naprednjaka. Ovaj novi vid stranačkog aktivizma sprovode u poslednjih mesec dana, a do sada su prefarbali ograde vrtića “Crvenkapa” i “Pepeljuga”, a crtali su i murale.

Šef niških naprednjaka Zvezdan Milovanović kaže da "oni rade lepu stvar".

Ako se nešto lepo dešava, jel to nešto loše? - pita Milovanović.

Prvi čovek SNS objašnjava i da je šminkanje vrtića dogovoreno sa upravom "Pčelice".

Ne može da se uđe u prostor, ako se niste dogovorili sa njima - kaže Milovanović.

Kakva je i da li je saglasnost potrebna za sređivanje vrtića i ko sve to može da radi, od direktorke Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlane Mitić novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju jer se ona ili ne javlja na poruke i pozive, ili obeća da će pozvati novinara pa ga ne pozove.

Naprednjaci su sređivali autobuska stajališta, groblja, međublokovsko zelenilo i druge površine zarasle u travu, a među onima koji su se “uhvatili za kosu i četku” su i predsednik Opštine Pantelej Bata Vasiljević, poverenik SNS Pantelej i direktor RRA “Jug” Bojan Avramović, zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i drugi poznati i nepoznati naprednjaci. printskrin-belami-bata-vasiljević Predsednik Opštine Pantelej se raskosio; Foto: Printskrin Belami


Dobrovoljne ili "dobrovoljne pod naredbom" radne akcije?

Ova naprednjačka “kosačka ofanziva” poklopila sa posetama Nišu predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića i drugih naprednjačkih “operativaca” kao što su Aleksandar Farkaš i Dejan Mikuletić.

Međutim, poverenik Milovanović navodi da se niški naprednjaci nisu razvrednili zbog poseta “stranačkih glavešina”, već da je košenje i farbanje stara ideja niškog SNS koja se sad realizovala. Pozvao je i druge organizacije, “političke ili druge” da se uključe.

Nemamo ništa protiv bilo ko da se organizuje. Svako to može i upućujem poziv svakoj organizaciji, bez obzira da li je politička, da tako nešto organizuje. I sigurno će prihvatiti i vrtić i škola i meštani - kaže Milovanović.

naprednjaci Naprednjaci u radnoj akciji; Foto: FB SNS Šef SNS u Nišu naveo je da javna komunalna preduzeća nemaju dovoljno kapaciteta, a najavio je i nove “radne akcije” jer ih, kako kaže, građani dosta zovu.

Radni elan i entuzijazam niških naprednjaka vremenski se poklopio sa “aferom aerodrom”, gde su naprednjaci pod pritiskom građana da ne poklone niški aerodrom državi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djani

    13:46 // 20. 5. 2018.

    Pa šta će da rade nezaposleni kada travu kose oni koji imaju po više funkcija?

  • BATA

    12:35 // 18. 5. 2018.

    Nikad nije kasno.Mada je onaj jos pre neku god spasavao iz smetova i poplavljenog grada, ovi sigurno podstaknuti time,kad moze on mozemo i mi,doduse ovi nasi po lepom vremenu,dadose se u akciju.Da nije tragicno bilo bi smesno.Da li je trava bila zuta? Ako su hteli da pomognu trebalo je posle radnog vremena ili za vikend.Svejedno, posle ce sve nadoknaditi u nekoj Bracinoj tenderskoj kafani

  • Realno šta sad hoćete ...

    13:38 // 17. 5. 2018.

    Dok su ŽUTI 20 g. "harali" ovim gradom i prodali mu najveću firmu koja bi sada hranila skoro ceo grad, ljudi koji nisu bili uz njih bili su potlačeni u svakom pogledu, oni su "napunili" svojim rođacima i ženama sve dobre pozicije u gradu i uzeli maksimum za sebe i šta sada oni kao nisu radeli tipa VI IDITE ČISTITE PODRŽITE EKOLOGIJU I OTVARANJE DJUBRARE a mi ćemo za to vreme da ručkamo u kafani!

    • p b

      11:35 // 18. 5. 2018.

      Kad se naprednjak susretne sa bilo kakvom kritikom, pa čak i prostim komentarom, izbezumljen i uvredjen jedino uspeva da izusti: "a-ali prethodna vlast...". Zašto bi me u 2018. bilo briga šta su žuti radili? Hoćeš da se bavimo i Milošem Obrenovićem sad? Ovo se dogadja SADA, a duplo su gori od žutih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: