Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 11. 5. 2021.

| Politika

Niški odbor SPAS-a podržava spajanje sa naprednjacima, njihova 3 odbornika prelaze u SNS

Autor:Nikola MitićIzvor:Južne vesti
Nikola Marinkovic niski odbor SPAS foto JV
Podržavaju spajanje, ali tvrdi da trgovine nije bilo; foto: JV;

I dok je lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić pre izbora u emisiji Južnih Vesti rekao da “podanik nikad nikom nije bio, pa neće ni SNS-u”, spajanje njegove stranke sa Srpskom naprednom strankom je sada izvesno, a ovo pripajanje će podržati i niško povereništvo. Kako kaže jedan od 3 odbornika SPAS-a u niškoj Skupštini i poverenik te stranke za Niš Nikola Marinković, njih troje će preći u naprednjačke klupe u lokalnom parlamentu, a ne precizira da li će dobiti i neke funkcije i tvrdi da se o njima nije ni razgovaralo.

Prema rečima Marinkovića, on i još dvoje odbornika, kojima su građani Niša poverili mandat na prošlogodišnjim izborima dok su bili na izbornoj listi SPAS-a, preći će u redove naprednjaka u niškoj Skupštini. Time je, ističe, niško povereništvo SPAS-a dalo podršku spajanju te stranke sa SNS-om, koje je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. SPAS logo foto screenshot Ubuduće pod barjakom SNS-a; foto: screenshot;

Dogovor koji je postavljen na centralnim stranačkim organima i apsolutno podržavamo predlog predsednika za ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom - kaže Marinković.

Marinkoviću je, kako sam priznaje, SNS treća politička opcija kojoj se priklanja, a pre SPAS-a iz kojeg dolazi u redove naprednjaka, političku karijeru započeo je u Novoj Srbiji. On je, inače, već bio u SNS-u 18 meseci koje je, kako je sam ranije govorio, proveo “bez značajnih funkcija”.

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić je za Južne vesti ranije istakao da na lokalu politiku prepušta lokalnim političarima, a da li su niški poverenici za sebe i druge članove stranke na lokalu obezbedili nove funkcije posle ujedninjenja dve stranke, poverenik ove stranke u Nišu nije želeo da potvrdi. Ističe da “trgovine” resorima i funkcijama pre najave o spajanju nije bilo.

Moram da vam kažem da SPAS ni pre izbora, ni posle izbora, ni prilikom pregovora oko ulaska u lokalne organe vlasti nikada nije razgovarala po sistemu trgovine da bilo ko šta izdejstvuje ili dobije - rekao je on.

sapic Šapiću podrška i od niškog odbora; foto: JVIako su jedan medij na naslovnici objavio, a zatim i povukao vest da bi spajanjem sa SNS-om lider SPAS-a Aleksandar Šapić mogao da dobije mesto gradonačelnika Beograda, Marinković tvrdi da ni vrh Srpskog patriotskog saveza sa naprednjacima nije dogovorio funkcije i resore za članove na lokalu.

Niški poverenik SPAS-a kaže da su dve stranke usaglasile stavove nakon prošlogodišnjih izbora, na koje je Patriotski savez po prvi put izašao, a uslovi za to stekli su se kada je ta stranka "preskočila" cenzus.

Pre izbora SNS i SPAS nisu razgovarale niti usaglašavale stavove, u trenutku kada je SPAS prešao cenzus i kada je postao parlamentarna politička stranka, stekli su se uslovi da možemo da razgovaramo o stavovima. Te smo stavove usaglasili prilikom konstituisanja lokalne Skupštine - pojašnjava Marinković.

SNS je, naglašava, bila većinski partner i sa njima su punih 8 meseci od izbora delili identične stavove.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će SPAS uskoro postati deo SNS-a, a šta je u emisiji Južnih Vesti o tom spajanju, kao i o predizbornim tvrdnjama da je “Vučićev satelit” i “lažna opozicija” govorio lider SPAS-a Aleksandar Šapić, u kojoj je tvrdio i da “podanik nikad nikom nije bio, pa neće ni SNS-u”, možete da se podsetite ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    09:19 // 30. 5. 2021.

    G Sapic je verovatno shvatio da je Aleksandar Vucic suvise jak i postupio po poznatoj izreci "If you can't beat him, join him"
    U prevodu : "Ako ne mozes da ga pobedis, pridruzi mu se".
    Nije on jedini, u politici je to svakodnevna pojava.

  • gari

    22:20 // 18. 5. 2021.

    Narode, pod hitno u zemlju UVESTI NEKOLIKO DESETINA HILJADA MUNGOSA!!!
    Toliko GMAZOVA na ovako malu zemlju, je katastrofa !!!!!!!
    Sve bezkičmenjaci, gmazovi i zmije !!!

  • Aleksandra

    12:11 // 12. 5. 2021.

    Da SNS nije stajao iza SPAS-a, Šapić nigde ne bi dobio odbornike. Budimo realni: to je lokalna stranka koja može da dobija glasove na Novom Beogradu, i to je to, i jedino je mogla da postigne nešto sa nekom zaleđinom, a svi znamo šta je ta zaleđina. Dakle, nikakvo iznenađenje, ali je nejasna ta neoriginalnost, očiglednost i predvidivost u postupanju. Vrlo neiteligentno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: