Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 28. 11. 2023.

| Politika

Niški odbornici posle dva meseca ponovo u skupštinskim klupama

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
digitalizovana Skupština
Odbornici se vraćaju u digitalizovanu Skupštinu; foto: JV-Nikola Đukić

Nova sednica Skupštine grada Niša, posle više od 2 meseca pauze, zakazana je za sredu, 29. novembar, a skoro 30 tačaka je na dnevnom redu. Neke od njih odnose se na planove detaljne regulacije, izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Niša, a odbornici će raspravljati i o prosečnim cenama poreza na imovinu za 2024. godinu, određivanju zona i naopremljenije na teritoriji grada, o programima poslovanja i raspodeli dobiti preduzeća i izveštaju o radu lokalnog Zaštitnika građana.

Odbornici često imaju duge pauze u radu, pa se tako i ovog puta posle dva meseca vraćaju u skupštinske klupe, a trebalo bi da se njihovi glasovi na zakazanoj 34. sednici ne broje "ručno", već prikazuju na ekranima.

Planovi detaljne regulacije naselja Sečanica, Kameničkog visa i poteza Kamenica - Cerje, kao i naselja Ostrovica, prve su tačke o kojima će odbornici raspravljati, a potom i o odluci o izradi četvrtih izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Niša 2010-2025.

Na dnevnom redu je i utvrđivanje prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za naplatu poreza na imovinu za 2024. godinu na teritoriji Grada Niša, kao i određivanje zona i najopremljenije zone.

Izmena odluke o pravima iz oblasti socijalne zaštite je takođe jedna od tačaka.

Odbornici treba da daju saglasnost i na izmene programa poslovanja Zavoda za urbanizam, Gradske stambene agencije, Direkcije za izgradnju, kao i njihovoj raspodeli dobiti, koja će biti tema i za preduzeća Nišstan, Objedinjena naplata, Parking-servis, Gradska toplana, Tržnica, Gorica, Naissus, Direkcija za prevoz i Mediana.

Jedna od poslednjih tačaka je i rešenje o prihvatanju prenosa javne svojine sa Republike Srbije na Grad Niš i pribavljanju nepokretnosti Vojnog kompleksa u Ulici Marka Oreškovića u Nišu, neposrednom pogodbom i uz naknadu, kao i izveštaj o radu lokalnog Ombudsmana za prošlu godinu.

Na kraju će govoriti i o odborničkim inicijativama, a kako stoji u materijalu reč je o zahtevima grupe "Niš moj grad" o obezbeđivanju Bulevara Medijana, Knjaževačke ulice i i Somborskog bulevara kamerama i elastičnom ogradom, da se rebalansom poveća iznos za proširenje liste za uslugu ličnog pratioca, kao i inicijativa njihovih odbornika za uvođenje novih mera u cilju unapređenja mentalnog zdravlja ljudi, koju su podneli nakon tragedija u "Ribnikaru" i Mladenovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stambol

    14:43 // 28. 11. 2023.

    Ali dva meseca kape kintica..

    • Torpedo

      20:39 // 28. 11. 2023.

      Blizi se kraj ovim prodavcima magle, sa pausalom ,po sistemu, radio ne radio,svira ti radio ! Kakvi se selci dokopase odbornickih klupa a da ih ohromni problemi u Nisu ne interesuju !

  • Smuk II

    10:20 // 28. 11. 2023.

    Njih tj. odbornike /koji ništa ne odbiraju/ treba smestiti u magareće klupe a ne u "skupštinske" !

  • Milos

    09:35 // 28. 11. 2023.

    vazno da kuca taksimetar i dok traje pauza, samo kaplje kinta. Sirokooooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: